Pablo Ortega, vencedor de la 41ª Cursa Ciclista del Llobregat

30/05/2022

Pablo Ortega (Entrenamientociclismo) va ser aquest diumenge 29 de maig el vencedor de la 41ª Cursa Ciclista del Llobregat, una de les grans proves del calendari estatal de ciclisme júnior que organitza el Club Ciclista Sant Boi i que enguany formava part de la Challenge Global de Ciclismo en Ruta Junior.

El ciclista madrileny va creuar la meta alçant els braços després de 2:47:26 per recórrer els 111 quilòmetres de recorregut entre Navàs (Bages) i Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), que amb les dificultats de l'Alt de Vacarisses i Ullastrell formen el recorregut de la prova. Ortega va ser més ràpid que Abel Rosado i Iban Gutiérrez (Batcho), companys de grup destacat que el van acompanyar en el podi final, mentre que en 4t lloc entrava Adrià Franquesa (UCV/Bikesports-Ford Nicolás), millor ciclista català de la jornada.

El millor equip de la jornada era el Bathco, el mateix Pablo Ortega s'emportava la classificació de la muntanya i Adrià Franquesa, les metes volants. Per la seva banda, el local Albert Pla (Autovivo Grup-Trek Sant Boi) segueix demostrant la seva gran temporada i va pujar el podi com a millor ciclista de primer any, després d'aconseguir la 10a posició absoluta.

Completant una notable participació catalana, després del 4t lloc de Franquesa i el 10è d'Albert Pla se situava Iñaki Navarro (Tot-net Terrassa), que amb la seva 12a posició final es mantenia amb el liderat de la Challenge Global de Ciclismo en Ruta Junior. Tots tres formaran part de la selecció catalana que aquest pròxim cap de setmana serà a la prestigiosa Classique des Alpes, davant de molts dels millors ciclistes júniors a nivell europeu.

Fotografia: Natascha Chekannikova / Club Ciclista Sant Boi