Noemí Moreno i Ever Alejandro Gómez dominen el Campionat de Catalunya de Tuixent

03/07/2022
BTT

Noemí Moreno i Ever Alejandro Gómez dominen el Campionat de Catalunya de Tuixent

Noemí Moreno i Ever Alejandro Gómez han estat aquest diumenge 3 de juliol proclamats vencedors del Campionat de Catalunya BTT XCO 2022,  en una jornada que ha reunit a prop de 190 participants en els entorns de l'estació de muntanya de Tuixent-La Vansa (l'Alt Urgell). Gràcies al magnífic treball de la organització, liderada per l'escola Bike Kids, els participants han pogut gaudir d'un circuit exigent i tècnic a 1.900 metres d'alçada tancant un gran cap de setmana que ha estat tot una festa del BTT en un escenari de luxe, completant la disputa el dissabte de la prova de Copa Catalunya Infantil.

Noemí Moreno (Òdena Esport Ciclista) ha revalidat el seu títol de campiona de Catalunya per davant de Sara Gay (Biking Point) i Blanca Vallès (Irontech-Tecnic-Mendiz Ambisist) després de les exigents cinc voltes a un circuit molt elaborat i amb molts elements tènics. Moreno i Gay s'han destacat ja des de la primera volta i han administrant el seu avantatge, amb Moreno destacant-se poc després cap a la victòria, mentre que la primera sub23 era Anna Caballer (Radikalbikes). El títol absolut femení es disputava en la segona sortida de la matinal, compartida amb els màster 30, amb ampli triomf de Víctor Pérez (Súria Bicis Figueres), mentre que en júniors Pau Pujol (Jufré Vic-ETB) ha dominat també la cursa en solitari, mentre es vivia un bonic duel per la segona plaça entre Eric Ruiz (Amunt-TBikes-BH) i Carlos Gámez (Irontech-Tecnic-Mendiz Ambisist).

Abans, en la primera sortida, s'han jugat els títols cadets, on molts dels participants venien directes de la disputa dels Campionats d'Espanya Escolars de Valladolid. Així ho han fet els nous campions de Catalunya, Martí Carrillo (Biciequip Competició) i Kyra Gali (CC Vilajuïga), que venia de proclamar-se subcampiona d'Espanya en la citada competició. En la mateixa sortida, s'han definit els títols màster 40 (Javier Jurado), màster 50 (Francesc Xavier Carnicer) i júnior fèmines (Zoe Poca).

Per la seva banda, en la prova final dels elit i sub23, el bolivià resident a Catalunya Ever Alejandro Gómez (RR Bikers Club)  s'ha endut la victòria per davant de Mario Sinués (Amunt-Tbikes-BH) i Xavier Pijuán (RR Bikers Club), repetint així un triomf autonòmic que ja havia aconseguit l'any 2018, mentre que el quart classificat a la prova reina que ha tancat la jornada ha estat el campió sub23 Martí Cateura (Irontech-Tecnic-Mendiz Ambisist)

La ceremònia d'entrega de premis ha comptat amb la presència de Daniel Oltra, president del club Bike Kids, el president de la Federació Catalana de Ciclisme Joaquim Vilaplana, el delegat per Lleida de la FCC Víctor Saiz, i Xavier Cadena, regidor de l'Ajuntament de Josa i Tuixent.

D'aquesta manera es tancava un cap de setmana que ha estat una gran festa del BTT en un circuit de pur BTT a la Tuixent Bike Race, que la tarda del dissabte ja va viure la prova de la Copa Catalunya Infantil BTT per a les categories escolars (Totes les classificacions), segurament vivint el més exigent des de l'inici de la temporada, amb tot d'ingredients tècnics per posar a prova les habilitats dels més petits de les escoles catalanes en la que era la vuitena cita de la temporada.

Campionat de Catalunya BTT XCO 2022:

  • Elit masculí: Ever Alejandro Gómez (RR Bikers Club)
  • Fèmines elit: Noemí Moreno (Òdena Esport Ciclista) 
  • Sub23: Martí Cateura (Irontech-Tecnic-Mendiz Ambisist)
  • Júnior: Pau Pujol (Jufré Vic-ETB) i Zoe Poca (Jufré Vic-ETB)
  • Cadet: Martí Carrillo (Biciequip Competició) i Kyra Gali (CC Vilajuïga)
  • Màster 30: Víctor Pérez (Súria Bicis Figueres)
  • Màster 40: Javier Jurado (Òdena Esport Ciclista)
  • Màster 50: Francesc Xavier Carnicer (Massi)
  • Totes les classificacions completes.