Les Curses Isaac Gálvez reuneixen prop de 300 ciclistes a Vilanova

19/09/2022

Més de 300 ciclistes es van reunir aquest diumenge 18 de setembre a Vilanova i la Geltrú (Garraf) per la disputa de les Curses Isaac Gálvez-Gran Premi Pintures Versailles, que vivien diverses curses del calendari català de carretera començant per les categories de promoció amb la Copa Catalunya Infantil, passant a la Copa Catalana Cadet i a la Copa Catalana Màster per a totes les categories de veterans.

La matinal suposava el retorn després de les vacances de la Copa Catalunya Infantil de carretera, que vivia la seva novena prova de l'any. Totes les categories des de prebenjamins i infantils van prendre part de la prova al Circuit de Cavigel, amb l'Escola Ciclisme Montroig com a millor equip i les victòries infantils de Fran Alemany (CC Sant Boi) i Adriana Vargas (CC Palafrugell) i alevins de Héctor González (Escola Ciclisme Vallès) i Anna Carreras (Top Conserge Costa Brava). Per tancar el 2022, als més petits els queden les cites de carretera de Palafrugell (1 d'octubre) i Sant Boi de Llobregat (9 d'octubre).

La segona part del matí competien els cadets masculins i fèmines cadets, júnior i màster, en una prova puntuable per a les dues Copes Catalanes. El quart classificat de la general de la Copa Catalana cadet masculina Marc Zafra (Purito-Tadesan-Nuria) es va endur la victòria per davant de Gerard Mora (UC Vilanova-Sagalés) i Joel Munté (Purito-Tadesan-Nuria), mentre que la primera cadet era Laura Martínez (Tot net-Terrassa) i la primera júnior, Estefanía Jiménez (CAF Turnkey Engineering). També van compartir prova amb les màsters fèmines, amb victòries de la màster 30 Mónica Méndez (CC Blandense) i màster 40 de Úrsula Ospina (CC Ratpenat).

Tant en el cas de la Copa Catalana cadet masculina com de la Copa Catalana Fèmines Júnior, Cadet i Màster els hi queden dues proves per acabar la temporada: el Critèrium Bons Amics de Sant Vicenç dels Horts (dissabte 24 de setembre) i el GP Ajuntament de Sant Boi (diumenge 9 d'octubre).

Per últim, la tarda va comptar amb doble sortida per a les categories de veterans. En primer lloc es va disputar la sortida de la Copa Catalana Màster 30 i 40, amb victòria del màster 40 Antonio Manuel Mateos (RR Bikers) i victòria màster 30 d'Emili Albaladejo (CC Cardedeu), mentre que la jornada s'acabava amb la prova de la Xallenge de Veterans 50 i 60, amb victòria del màster 50 Rafael García (RCB Motor Begues) i màster 60 de Ulrich Rottler (RC 1886 Villingen), mentre que la participació de fèmines l'encapçalava la sub23 Mariona Jaramillo (Catema.cat).