El Club Ciclista Tarragona inaugura l'exposició dels seus 75 anys i presenta els actes commemoratius

22/09/2022
Federació

El Club Ciclista Tarragona inaugura l'exposició dels seus 75 anys i presenta els actes commemoratius

El darrer 20 de setembre el Refugi 1 sala 1 del Moll de Costa va acollir la presentació d’una emblemàtica exposició per als tarragonins: el 75è aniversari d'un club arrelat a l’esport i a la vida tarragonina: el Club Ciclista Tarragona. L’acte va comptar amb la presència de Montse Adán, directora del SAC i de Port i Ciutat del Port de Tarragona, i de Neus Pàmies, directora de Centre d’Estudis Marítims i Activitats del Port de Tarragona, i com a representants de l’entitat ciclista, de Josep Maria Gornals, president del Club Ciclista Tarragona i de Carlos Burgasé, comissari de l’exposició i membre de l’esmentat Club.

Una de les activitats que impulsa el Port de Tarragona en les actes dels 700 anys de Santa Tecla, la Festa Major de la ciutat, és l’exposició commemorativa dels ‘75 anys del Club Ciclista de Tarragona que es divideix en dues seccions: la història del Club Ciclista de Tarragona i la història del ciclisme en general. Una exposició que mostra la història del club amb projeccions, recopilació d'imatges, selecció de bicicletes d'època i complements, objectes de col·leccions privades. També s'hi realitzaran activitats complementàries: conferències, sortides en BTT o ciclisme de carretera, tallers, etc.

L'exposició romandrà oberta fins al 23 d'octubre. L’horari expositiu de tots els recintes és de les 10 a les 13 h i de 17 a 20 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores.

A banda, el Club Ciclista Tarragona realitzarà diferents actes commemoratius per celebrar el 75è aniversari, com són:

  • 25 de setembre: Trobada de les 5 penyes. Organitza: Club Ciclista Tarragona. Hi participen: penyes d’Altafulla, Torredembarra, Vespella del Gaià, la Riera i Tarragona. Sortida: 9 h des del Refugi 1 i en arribar esmorzar germanor al mateix Refugi 1.
  • Circuit carretera (38 km - 2 h aprox.): Refugi 1, passeig Marítim, platja Arrabassada, Monnars, els Cocons, cementiri, el Catllar, la Riera de Gaia, Ferran, La Mora, N340 direcció Tarragona, platja Arrabassada, Passeig Marítim, KM 0, far de la Banya fins al Refugi 1.
  • Circuit BTT ( 23 km – 1:30 h aprox.): Refugi 1, Serrallo, riu Francolí, Pont del Diable passant sota Pont seguint pista fins al Rodolat del Moro, creuar carretera direcció Mas d’Enric, baixar per boscos agafant GR fins col·legi Mare Nostrum, rotonda Arrabassada, passeig Marítim fins al Refugi 1.
  • 2 d’octubre: XIV Memorial Josep Lluís Navarro (BTT). Organitza: Club Ciclista Tarragona. Sortida: 8:30 h des del Refugi 1. Circuit BTT (50 km): Refugi 1, els Pallaresos, la Secuita, l’Argilaga, Renau, Vilabella, Nulles, Vistabella, Perafort i Tarragona.
  • 8 d’octubre: Xerrada col·loqui professionals del ciclisme. Organitza: Club Ciclista de Tarragona. Lloc: Refugi 1, sala expositiva, a les 17 h. Tertulians: Àngel Edo, professional tarragoní i corredor del Kelme, Antonio Pineda, mànager equips ciclisme, Jordi Mariné, professional i olímpic a Tòquio.
  • 9 d’octubre - XXXIV Marxa de Sant Magí (carretera). Organitza: Club Ciclista Tarragona. Sortida: 8:30 h al Refugi 1. Circuit: Tarragona, Vila-seca, Cambrils, Parc Samà, Montbrió, Riudecanyes, Duesaigües, la Teixeta, Pradell de la Teixeta, la Torre de Fontabella, coll Roig, Colldejou, Mont-roig, Montbrió, Cambrils, 3 ponts, Vila-seca i Tarragona.
  • 15 d’octubre: Combinat circuit urbà + muntanya. Organitza: Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau i Club Ciclista Tarragona. Participants inscrits a través dels centres cívics de Tarragona. Sortida: 8:30 h al Refugi 1. Itinerari (25 km): passeig de l’Escullera, far de la Banya, Moll de Costa, barri marítim del Serrallo, riu Francolí, Pont del Diable.

Per a més informació de les activitats organitzades pel Club Ciclista cal contactar a info@clubciclistatarragona.cat.