450 participants en una nova edició de la Gran Fondo SB Hotels Terres de l'Ebre

23/09/2022
Cicloturisme

450 participants en una nova edició de la Gran Fondo SB Hotels Terres de l'Ebre

La nova edició de la marxa ciclista Gran Fondo SB Hotels Terres de l’Ebre s’ha celebrat aquest dissabte 17 de setembre a Tortosa i ha comptat amb la participació de 450 ciclistes vinguts d’arreu del territori. Aquesta marxa cicloturista, que es va celebrar per primera vegada l’any 1981, es va recuperar el 2019, es va tornar a aturar el 2020 per la pandèmia, ha tornat aquest 2022 amb molta força, formant part de la Xallenge Catalana de Mitja DIstància.

L’Hotel SB Corona Tortosa s’ha convertit en el centre neuràlgic de l’esdeveniment cicloturista acollint l’inici i el final de prova. A les 8 h, els cicloturistes han iniciat un recorregut de 125km que els ha portat per la banda esquerra del riu Ebre, passant pel costat de les poblacions de Bítem, Tivenys i fins arribar a Benifallet. És llavors quan els participants han creuat el riu per iniciar el circuit que els portaria fins a la capital de la Terra Alta, Gandesa, per seguir l’ascens fins a Bot i Horta de Sant Joan. Després d’un bon avituallament, els cicloturistes han iniciat el descens fins arribar de nou al riu, contretament a l’altura de Xerta, per seguir per la part dreta de l’Ebre i arribar de nou a la meta.

Sobre les 13 h, han començat ha arribar els primers ciclistes i és en aquest punt on han tingut l’opció de quedar-se a meta o continuar el circuit per acabar coronant l’imponent Mont Caro de 1.441m d’altitud i assolir la xifra de 169 km recorreguts i 2.843 m de desnivell positiu acumulat. A l’arribada, tots els participants han rebut una medalla commemorativa i han pogut degustar un plat de paella cortesia d’Arròs Montsià.

Esdeveniment solidari
La “Gran Fondo SB Hotels Terres de l’Ebre” ha participat activament amb el projecte solidari Emma que està dedicat a la investigació per a la lluita contra el càncer de mama i que es porta a terme des de l’Hospital Verge de la Cinta. A més a més de les donacions que els participants van poder fer en el moment de realitzar la inscripció a l’esdeveniment, SB Hotels ha fet una aportació especial al projecte Emma de 15.000 €.

L’organització de la marxa cicloturista, també ha volgut posar en valor el ciclisme femení, que continua creixent dia rere dia. Per aquest motiu, els primers números dels dorsals d’aquesta edició han estat per a dones que representen el present i el futur del ciclisme femení a Catalunya. Entre elles, han estat les cadets de la Penya Ciclista Baix Ebre, l’esportista Arantxa Salvadó (4a als campionats d’Espanya de XCM) i la triatleta Sara Loehr (campiona d’Espanya de triatló en mitja distància).

Col·laboradors
La “Gran Fondo SB Hotels Terres de l’Ebre” ha estat organitzada per la Penya Ciclista Baix Ebre i ha comptat amb el patrocini de SB Hotels, cadena hotelera d’origen tortosí i que actualment compta amb 9 hotels distribuïts per Barcelona, Tarragona, Terres de l’Ebre i Madrid. SB Hotels compta amb un programa corporatiu anomenat #welovesports a través del qual treballa pel foment de l’esport i la vida saludable entre els seus treballadors i clients. Una de les línies principals d’aquest programa és el ciclisme i l’activació del cicloturisme a Terres de l’Ebre.

També han col·laborat a la marxa: l’Ajuntament de Tortosa, Fàbregues Bicicletes, 226ers, Elitewheels, Ruzafa, Hutchinson, Otso, Wahoo, Arròs Montsià, Coca-Cola i Gobik. L’organització també vol fer esment de la valuosa i imprescindible tasca que han realitzat els voluntaris, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Protecció Civil. Tots aquests col·lectius han ajudat a que aquesta nova edició hagi estat possible.