Vic es prepara per acollir un històric Campionat d’Espanya de Ciclocròs

12/01/2023
Ciclocròs

Vic es prepara per acollir un històric Campionat d’Espanya de Ciclocròs

Ja està tot preparat per la disputa aquest cap de setmana a Vic del Campionat d’Espanya de Ciclocròs 2023. Entre els pròxims dies 13, 14 i 15 de gener, la Zona Esportiva de la capital d’Osona decidirà els títols de campions estatals de la disciplina hivernal de ciclisme, en una cita que portarà el Campionat d’Espanya a terres catalanes després de 34 anys d’absència.

Durant tres dies de competició, Vic serà l’epicentre del ciclocròs espanyol, reunint als especialistes de totes les categories que es jugaran els títols anuals. Sota la organització del club Jufré Vic-ETB, la prova es disputarà en el mateix circuit que una setmana abans va acollir el 9è Gran Premi Ciclocròs Ciutat de Vic, cita que va tancar la Copa Catalana de Ciclocròs 2022/23 i que ha celebrat en anys anteriors proves de categoria internacional UCI.

L’organització del Campionat d’Espanya de Ciclocròs a Vic suposa una gran fita per al ciclisme català, que fins la data tan sols havia acollit en quatre ocasions la disputa del campionat estatal: els precedents van ser a Barcelona l’any 1936, en la 4a edició de l’aleshores conegut com a “Campeonato de España de Cross Ciclo-Pedestre”, i Manresa els anys 1973, 1982 i 1989, l’última d’elles.

La competició començarà la tarda del divendres 13 de gener amb la disputa del team relay, la prova del relleu per equips, mentre que dissabte i diumenge serà el torn de les proves individuals en les seves diferents categories. Mentre que dissabte (amb curses entre les 9.30h i 15.50h) serà el torn de totes les categories de màster i cadets, diumenge (a partir de les 9.30h i amb la última sortida a les 13.10h) serà el torn dels elits, sub23 i júniors, igual que dissabte tant masculins com femenins. Les proves de diumenge es podran seguir en directe a través de la plataforma SportpublicTV.

Felipe Orts (Burgos-BH) serà la gran atracció del campionat camí del seu cinquè títol de campió d’Espanya absolut consecutiu. L’alacantí, que ja sap el que és guanyar a Vic els anys 2018 i 2019, ha aconseguit consolidar-se plenament en l’elit del ciclocròs internacional –aquesta temporada ha estat 6è al Campionat d’Europa–  i defensarà el títol elit en categoria masculina, mentre que en categoria femenina ho farà l’asturiana Lucía González (Nesta-MMR), campiona d’Espanya les darreres tres temporades, que també coneix el circuit osonenc.

Per la seva banda, l’olímpic de BTT Jofre Cullell (BH Coloma Team) liderarà a la prova elit masculina la participació catalana, que tindrà a Vic a 19 ciclistes seleccionats per la selecció catalana: set cadets, sis júniors, tres sub23, dos elits i un màster, diversos d’ells amb clares opcions a aconseguir pujar a les posicions més altes del podi.