La Generalitat i la FCC impulsen les Jornades #ciclismesegur per promoure la seguretat a la carretera

24/01/2023
Federació

La Generalitat i la FCC impulsen les Jornades #ciclismesegur per promoure la seguretat a la carretera

La Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana de Ciclisme organitzen les dues primeres Jornades #ciclismesegur, dedicades a promoure la conscienciació i seguretat dels ciclistes per tal d’abordar una de les problemàtiques que afecta aquest esport quan es practica a les nostres carreteres.

La primera jornada serà el pròxim dijous 2 de febrer a Banyoles, al Museu Darder, i comptarà amb la participació de clubs del Pla de l’Estany i Girona i la col·laboració del Consell Esportiu del Pla de l’Estany. Per altra banda, la segona jornada tindrà lloc el dijous 16 de febrer al Gran Fondo Community de Palafrugell, amb el suport de diferents clubs ciclistes del Baix Empordà.
 
Amb l’objectiu de tractar les situacions de seguretat viària amb el màxim nombre de perspectives possibles, les Jornades #ciclismesegur comptaran amb la participació d’agents dels Mossos d’Esquadra, professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques i clubs ciclistes, els quals ajudaran a expandir els horitzons de la problemàtica afegint-ne noves òptiques, anàlisis i propostes.

Les Jornades són una de les vies amb les quals la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana de Ciclisme tracten un dels problemes més persistents a les carreteres catalanes i que afecta la família del ciclisme català. Sota l’etiqueta #ciclismesegur, es busca donar eines als ciclistes per compartir l’espai viari amb altres usuaris, aprendre a mesurar riscos per tal de gaudir de l’esport i millorar la qualitat de la circulació i la seguretat a les nostres carreteres.

Aquestes jornades són fruit d’una comissió de treball transversal sobre la seguretat ciclista en carretera que reuneix diversos departaments de la Generalitat –Interior (Mossos d’Esquadra i Servei Català de Trànsit), Salut (Sistema d’Emergències Mèdiques) i Presidència (Esportcat)–, la Federació Catalana de Ciclisme i entitats ciclistes. La comissió ha acordat diferents propostes per tal de millorar la coordinació entre entitats i institucions, així com la necessitat de formar i sensibilitzar la població sobre el respecte mutu que ha d’existir entre col·lectius vulnerables a la carretera. 

La inscripció a les jornades s’ha de realitzar mitjançant un correu electrònic a l’adreça esports.girona@gencat.cat, especificant la jornada a la qual es vol assistir.