Presentat el calendari i novetats de la temporada de trial 2023

16/02/2023
Trial

Presentat el calendari i novetats de la temporada de trial 2023

El calendari de proves de Trial de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) comptarà enguany amb un extens calendari de proves repartides entre els mesos de febrer i novembre. Un any més, el calendari tindrà un important ventall d’esdeveniments de promoció, de competició i de trobades que permetrà gaudir a petits i a grans d’aquesta modalitat tant espectacular i apassionant del ciclisme.

La temporada començarà el dia 26 de febrer amb la primera prova de la Copa Osona a Folgueroles. El certamen (Web oficial) comptarà amb dues proves més, la segona a Sant Julià de Vilatorta el dia 12 de març i la tercera a Vic amb la disputa del Gran Premi Ciutat de Vic (categoria UCI C1) el dia 2 d’abril.

El tret de sortida de la Copa Catalana de Trial (Web oficial) serà el dia 26 de març a Vallgorguina, la seguirà Torredembarra el dia 14 de maig i Sant Antoni de Vilamajor el dia 18 de juny.

Per la seva banda, la seu del Campionat de Catalunya d’enguany serà al circuit de l’Avellaneda de Ripoll el dia 21 de maig.

La primera data de la Copa Barcelona serà el dia 16 de maig a Sant Antoni de Vilamajor. Ja passat l’estiu s’iniciarà la Copa Tarragona amb la primera prova el dia 17 de setembre a Cambrils. El dia 24 de setembre tindrà lloc la primera de la Copa Girona en el marc de la fira Sea Otter.

Pel que fa a les trobades, Gironella acollirà de nou la trobada d’escoles el dia 5 de març, i per tots els amants a les bicis d’època i a les zones de pedaleig no us podeu perdre al mes d’octubre la XVIa edició del Trial Legends a Sant Feliu de Codines.

Des de la FCC s’agraeix als clubs organitzadors que formen part del calendari d’enguany per a la seva contribució i dedicació a l’esport.

El calendari està disponible en el següent enllaç i s’anirà actualitzant amb possibles canvis que poguessin sorgir.

Classificació de clubs al Campionat de Catalunya 
Com ja es va fer l’any passat i per tal de fomentar la participació de nens i nenes en els Campionats de Catalunya, la FCC estableix la classificació de clubs. Des de la FCC animem a tots els club a fer màxima difusió entre els seus esportistes per tal de poder tenir una destacada participació.

La classificació de clubs ve determinada per a la participació a les categories de pre benjamins, benjamins, principiants, alevins i infantils, així com també per a les places de podi a les categories de principiants, alevins i infantils. El club que figura a la llicència de l’esportista rebrà un punt per la seva participació. Els tres primers clubs classificats rebran un reconeixement de la FCC.

La FCC segueix fomentant les proves participatives
Enguany, la FCC fa un pas més per afavorir la participació de les categories de pre benjamins i de benjamins, aquestes continuaran essent participatives i el preu de la inscripció per prova d’aquestes dues categories serà de 12€.

Pel que fa a les categories de principiants, d’alevins i d’opens (negre, blanc i blau) s’establirà classificació de la prova i podi i es tindrà en compte l’arrossegament de punts per a la general. Pel que fa a les inscripcions cal tenir en compte que es tanquen el dimarts a les 24h00 abans de la prova.