Rauchfuss i Stepanova no tenen rival i s’emporten la VolCAT Costa Brava 2023.

19/03/2023

La Costa Brava ha estat durant el cap de setmana del 18 i 19 de març l'escenari de la VolCAT Costa Brava, un repte de dues jornades que alterna la passió per la BTT que es desprèn dels traçats i el gaudi de superar un repte de dos dies. La prova manté una essència competitiva, però és, sobretot, un descobriment per a tots aquells que estimen el Bike i el volen sentir en primera persona. El punt de partida és la Costa Brava i la seva impressionant xarxa de corriols, una regió mundialment coneguda pel seu idoni terreny per a la pràctica de la BTT.

A la primera etapa, els txecs Marek Rauchfuss i Marek Bartunek (Ceska Sporitelna – Accolade Cycling Team) van imposar un fort ritme, trencant el grup en el primer terç de cursa. Ambdos ciclistes van anant-se alternant al capdavant de la carrera fins arribar a meta conjuntament. Allí, Rauchfuss es va endur la victoria. Jaromir Skala, el tercer integrant de l’equip txec, arribava a meta en tercera posició, completant un triplet magnífic. En categoria femenina, Karla Stepanova (Ceska Sporitelna – Accolade Cycling Team) ja va guanyar avantatge en els primers instants de cursa i va marcar un fort ritme fins a meta, assolint el triomf. El podi scratch el van completar Tatiana Luisi (EDIBIKES) i la francesa Clara Donneger (VTT Gauriac).

La segona etapa va tenir un guió similar, amb un Marek Rauchfuss que va distanciar-se de tots els seus rivals en els primers quilòmetres i va dominar l’etapa a plaer, completant els 60Km i 1700m+ a plaer. El seu company d’equip Jaromir Skala es va consolidar a la segona posició i el francès Damien Portet (UV Mazamet) va aconseguir una tercera posició a l’etapa que li va donar l’última plaça del podi. Karla Stepanova també va dominar l'etapa amb solvència i va aconseguir la segona victòria d'etapa i la victòria general per davant de Tatiana Luisi i Clara Donneger.

La carrera també va deixar la satisfacció de tots els bikers que van aconseguir completar una cursa on superar tots els obstacles que es posen en el camí és l'objectiu de molts bikers que volen passar un cap de setmana, sentint el Mountain Bike i aconseguint arribar a línia de meta. La propera parada de les VolCAT Series 2023 serà del 6 al 9 d'abril a Igualada, amb quatre etapes de caràcter internacional que formen la clàssica prova per etapes.