Tres ors molt valuosos de Rodríguez, Martorell i García al Campionat d'Espanya de Pista

26/03/2023
Pista

Tres ors molt valuosos de Rodríguez, Martorell i García al Campionat d'Espanya de Pista

El Campionat d'Espanya d'Òmnium i Madison de Pista 2023 disputat aquest cap de setmana del 25 i 26 de març al Velòdrom Illes Balears de Palma de Mallorca ha portat grans resultats per la selecció catalana, que ha quedat segona en el medaller global amb tres medalles d'or (per les vuit de l'equip valencià). Els títols òmnium absoluts de Laura Rodríguez i Erik Martorell i la victòria en la madison de la parella Laura Rodríguez/Lucía García han demostrat el potencial de les referències de la pista catalana.

Dissabte era el torn de les proves de l'òmnium, en què el ciclisme català es va endur els dos ors en les proves absolutes. Laura Rodríguez va aconseguir un títol de campiona d'Espanya absoluta molt valuós per davant de la balear Marina Garau i la madrilenya Eva Anguela, en una competició molt ajustada en què la victòria a la prova del tempo la va posar al capdavant. "Molt contenta, l'òmnium sempre se m'havia resistit, mai havia pogut fer-ho bé i m'he tret aquesta espina. Ha estat una final molt renyida", valorava la badalonina. Per la seva banda, en el seu primer campionat com a elit/sub23, Lucía García era 12a.

Per la seva banda, Erik Martorell es va retrobar amb la victòria en un Campionat d'Espanya, liderant aquest òmnium per davant del madrileny Álvaro Navas i del veterà Noel Martín, dominant tant el tempo com la puntuació. "Des de Jakarta (Copa de les Nacions el mes de febrer) no tocava la pista l'objectiu era tornar a rodar de cara a la pròxima Copa de les Nacions, sense pressió i deixant fer. Prova rere prova he anat demostrant que tenia un punt més, i a la puntuació final he pogut treure tot el que tenia", afirmava en declaracions a la RFEC. Un resultat al qual l'acompanyava el 16è lloc del debutant Jaume Villar.

En la categoria júnior, la selecció catalana va comptar amb la representació d'Adrià Garmendia (7è) i Ivan Viladrich (10è), Roger Pareta (13è) i Marc Zafra (14è), mentre que entre les fèmines Irune Sánchez era 7a, Citlali Pareja 11a, i Ainara Inarejos, 13a. Per la seva banda, a les proves cadet, per la selecció catalana Hugo Vicente era 15è, Ferran Marcè 19è, i a les proves femenines, Núria Hidalgo era 11a, i Adriana Vargas, 15a.

Un triomf molt especial a la madison
Per la seva banda, diumenge era l'hora de les proves de madison, en què la selecció catalana sumava un títol absolut femení amb la parella formada per la elit Laura Rodríguez, cada cop més experimentada en el ciclisme en pista a nivell internacional, i la debutant sub23 Lucía García, que casualment celebrava avui el seu 19è aniversari. Un triomf de present i de futur. "Crec que hem treballat les dues molt bé, hem fet molt bon equip i això s'ha notat a la pista", ha explicat la debutant de l'equip Zaaf en declaracions a la RFEC. Per la seva banda, Laura Rodríguez celebrava que "els dos títols de campiona d'Espanya són una ajuda mentalment per a seguir treballant dur i seguir treballant".

A la prova cadet femenina, la parella Hidalgo/Vargas acabava 6a, en la cadet masculina la selecció catalana comptava amb la parella Vicente/Marcè (6ns), Irune Sánchez i Ainara Inarejos eren 4es a la prova júnior femenina i els júniors Zafra/Pareta i Viladrich/Garmendia eren 6ns i 7ns, respectivament.