Jofre Cullell i Janika Loiv vencen amb solvència a la Copa Catalana Internacional Biking Point de Gavà

27/03/2023

Aquest diumenge 26 de març arribava a Gavà la segona prova de la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point, després de la gran estrena del campionat a Banyoles. Ciclistes de 15 nacionalitats es reunien al municipi llobregatenc per disputar unes curses en un circuit molt atractiu, que s’estrenava al certamen aquest 2023.

La prova constava d’un recorregut variat i sense descansos que minaria el físic de tots els participants que van sofrir el sol imponent durant tot el dia. Després de les curses de les categories inferiors, es va donar el tret de sortida la cursa femenina. A la primera volta, Janika Loiv (Brentjens MountainBike Team) i Karla Stepanova (Ceska Sporitelna Accolade) ja van agafar un bon avantatge. L’estoniana intentava despenjar a Stepanova, però no ho va aconseguir fins que a meitat de cursa va fer un canvi de ritme demolidor i no va obtenir resposta. Loiv va escapar-se direcció la victòria, entrant a meta en solitari amb un temps de 1:14:39. Per darrere, van tancar el podi Stepanova i Núria Bosch (BH Coloma Team).

S'acostava l'hora de la cursa elit i sub 23 masculí. Atmosfera ideal per competir i el desenvolupament de la prova no va decebre. Jofre Cullell (BH Coloma Team) era clar favorit i va exhibir-se. En un inici on tots els seus contrincants van intentar deixar-lo enrere, Cullell va agafar la capdavantera de la cursa i només Mario Sinués (CC Amunt) va poder agafar-li la roda. Cursa trencada en petits grups de perseguidors. Cullell va seguir marcant un fort ritme fins emportar-se la victòria i Sinués es va despenjar, però va aconseguir la segona posició. Per darrere, pugna pel podi vibrant entre Ferrer, Ever i Carvacho que finalment va ser per a Roger Ferrer.

La Copa Catalana BTT Internacional Biking Point continuarà aquest pròxim diumenge 2 d'abril en una de les seves seus amb més història, Corró d'Amunt, que acollirà una prova que com la de Gavà serà de categoria internacional UCI C2.

La prova es va disputar en un cap de setmana de molt Mountain Bike a Gavà. El dissabte s’havia disputat una prova corresponent al calendari d’Scott Marathon que es va resoldre amb les victòries de Peeter Pruus i Cristina Morán. Pruus va aconseguir el triomf després d’un atac als darrers quilòmetres i van completar el podi Roger Ferrer (RR Bikers) i el seu company Ever Alejandro. Per la seva banda, Morán es va distanciar a partir de l'equador de la cursa i es va imposar per davant de Jordina Muntadas (Edibikes) i Lourdes Cayetano (Biking Point).

També el dissabte 25 de març es va disputar a Gavà una prova de la Super Cup Youth, una carrera de promoció per a les categories prebenjamí, benjamí, principiant, aleví i infantil. Tot plegat va formar un cap de setmana de molta BTT a Gavà i amb un gran ambient als circuits.