La Copa d’Espanya de BTT acaba amb les victòries dels catalans Martí Carrillo i Martí Martínez

04/05/2023

El diumenge 30 d’abril, el Gran Premio Sabiñánigo (Osca, Aragó) va posar el punt i final a una Copa de España XCO Cofidis 2023 que va coronar com a campions als catalans Martí Carrillo (Origen MTB Team) en categoria júnior i Martí Martínez (Origen MTB Team) en categoria cadet.

Martí Carrillo arribava a l’última cita del calendari com a líder de la Copa d’Espanya després de pujar al podi a Candeleda, Valladolid i Alpedrete i ser quart a Saragossa, sent doncs el corredor més regular fins aleshores. Al català li va ser suficient una sisena posició a Sabiñánigo per mantenir el liderat i aconseguir la victòria final a la Copa d’Espanya.

També es va adjudicar la victòria global el cadet Martí Martínez, que ho va fer després de ser tercer a la cinquena i última prova de la temporada. El que va ser medallista als Campionats d’Espanya de ciclocròs el passat mes de gener va sumar un nou èxit nacional adjudicant-se la Copa d’Espanya BTT cadet després de guanyar les proves de Candeleda, Valladolid i Zaragoza.

La Copa d’Espanya també ha deixat els podis dels catalans Cristofer Bosque (X-Sauce Factory Team), que va ser segon en categoria elit/sub23 i Pau Egeda (Biking Point), tercer en la categoria màster 40. Les victòries finals en categoria elit han estat per a Alberto Barroso (La Nucia BH Coloma Academy) i Natalia Fischer (BH Coloma Team).