​Vilanova i la Geltrú es prepara per a la Clàssica Isaac Gálvez

05/05/2023
Carretera

​Vilanova i la Geltrú es prepara per a la Clàssica Isaac Gálvez

Vilanova i la Geltrú serà seu, un any més, d’una de les grans cites del calendari català elit/sub23 de carretera amb la celebració de la 11a Clàssica Isaac Gálvez el proper dissabte 6 de maig. La prova, que vol homenatjar l’enyorat ciclista que ens va deixar el 2006, està organitzada enguany per l’Escola de Ciclisme Isaac Gálvez, club creat aquesta mateixa temporada.

La Clàssica Isaac Gálvez forma part del calendari de Grans Clàssiques - 7è Trofeu Joan Casadevall i ho fa amb un recorregut pràcticament igual que en les edicions anteriors. La carrera sortirà de Vilanova i la Geltrú en direcció al Pantà de Foix i el gruix de la cursa es disputarà en terres penedesenques. Un any més, la carrera inclourà fins a 9 trams estrets i asfaltats que seran el principal tret característic del recorregut i faran que la col·locació sigui un element clau, recordant a les grans clàssiques del nord d’Europa.

Les vinyes del Penedès seran testimonis d’una carrera intensa que es trobarà trams amb fortes pendents que poden arribar al 17% de desnivell. Tot plegat en un recorregut de 127 quilòmetres i 1.224 metres de desnivell positiu que inclourà dues metes volants, totes dues situades a La Múnia. El punt d’inici i final de la carrera serà al Pavelló Municipal Isaac Gálvez, amb sortida a les 15.30 hores i arribada prevista tres hores més tard, a les 18.30 hores.

El guanyador a Vilanova i la Geltrú succeirà en el palmarès al britànic Damien Clayton, que l’any passat es va imposar en solitari i amb molta superioritat. La prova homenatge a Isaac Gálvez també ha vist alçar els braços a corredors que actualment corren a les principals categories del ciclisme mundial com Marc Brustenga (actualment a Trek-Segafredo) i Jordi López (actualment a Equipo Kern-Pharma).

El calendari de Grans Clàssiques està sent dominat aquesta temporada per ciclistes russos, amb les victòries d’Egor Igoshev al 52è Trofeu Joan Escolà i la 69a Klàssika d’Olot i el triomf d’Ivan Smirnov al 93è Campionat de Sabadell. A falta de la disputa del GP d’Òdena, que es celebra el diumenge 30 d’abril, Egor Igoshev és també el líder al rànquing general.

La Clàssica Isaac Gálvez, doncs, serà la cinquena prova del circuit de Grans Clàssiques i es celebra en un moment àlgid de la temporada de carretera elit/sub23. La Clàssica es disputa una setmana després del GP d’Òdena i tan sols un dia abans del Campionat de Catalunya elit/sub23, que es viurà el 7 de maig a Valls. Una setmana més tard, els millors corredors catalans tindran una cita a la Cursa Vila de Súria per continuar el calendari de Grans Clàssiques.

Palmarès Clàssica Isaac Gálvez:

  • 2022: Damien Clayton
  • 2021: Marc Brustenga
  • 2019: Julio Alberto Amores
  • 2018: Jordi López
  • 2017: Ismael López
  • 2016: Oriol Escolano
  • 2015: Ignacio Ramon
  • 2014: Joan Font
  • 2013: Francesc Gironès
  • 2012: Mauricio Muller