La Copa Catalana de Fèmines 2023 s'estrena al Trofeu Vila de Juneda

08/05/2023
Carretera

La Copa Catalana de Fèmines 2023 s'estrena al Trofeu Vila de Juneda

Una setantena de ciclistes s’han reunit avui a Juneda (Les Garrigues, Lleida) per la disputa de la 4a edició del Trofeu VIla de Juneda Fèmines, primera prova del calendari femení elit i S23 de la FCC, i alhora del 2n Trofeu Vila de Juneda Júniors, tercera cita del calendari junior català 2023. La prova s’ha disputat enguany en el mateix circuit que acull la tradicional Copa Criterium masculina de l’agost, amb 1’45 kms per volta i la clàssica pujada de llambordes en la que s’ubica l’arribada i que confereix a la prova lleidatana d’aquest caràcter tant especial.

La cita junedenca, disputada en format en línia a 30 voltes per ambdues categories, s’ha iniciat puntualment a les 10.30h amb una climatologia esplèndida i sota la bona organització del CC Colla la Pedalada de Juneda. Entre les fèmines, la protagonista absoluta ha estat Íngrid Ruiz (Massi Tactic Academy), que ha pres la iniciativa en solitari des de les primeres voltes i ha encapçalat la cursa amb total autoritat fins al final. Les seves companyes d’equip Sílvia Zúñiga i Annable Martí l’han acompanyada al podi, mentre que la ciclista del Massi Tactic Continental UCI Estefanía Jiménez ha estat la millor S23 de la cursa finalitzat 4a absoluta. Tant Ruiz com Jiménez són les primeres liders de la Copa Catalana de Fèmines Elit/sub23 d'aquest 2023, que viurà la seva segona cita el proper dia 20 de maig a Lleida.

Pel que fa a la cursa de juniors, ha estat força més disputada tal i com es preveia. Després d’una sortida molt ràpida i dels primers intents d’escapada sense èxit, han estat Martí Pratginestós (Europa Tadesan BluePower CC Olot) i Albert Pla (Finques Feliu) els qui han agafat uns metres d’avantatge al voltant de la desena volta de la prova. La bona entesa d’ambdós ciclistes els ha portat a obrir un forat que els ha permés arribar a la darrera volta amb opcions per jugar-se la victòria. Per darrera, Bassas i Castaño (Autovivo Grup CC Sant Boi) han rodat moltes voltes en la persecució, però la diferència s’ha mantingut estable al voltant del mig minut fins al final. El pilot tampoc ha estat capaç de disputar el podi als dos duets capdavanters tot i els nombrosos intents dels ciclistes del Terrassa, PC Baix Ebre i Olot les darreres voltes. Finalment, en la darrera pujada del C/ La Font, Pratginestós ha fet valer la seva potència per imposar-se davant Pla i Bassas, que han completat el podi, arribant el gruix del pilot a 47”. La Copa Catalana Júnior també tindrà la seva pròxima cita puntuable a Lleida d'aquí dues setmanes.

Com és habitual, la organització ha repartit primes durant tota la prova, arribant als 400€ entre col·laboradors, empreses amigues i públic assistent a la prova. En l’entrega de trofeus, una llamborda al més pur estil Roubaix, hi han assistit Antoni Villas (alcalde de Juneda), José Luis Garrido (regidor d’esports de Juneda), Norbert Herrera (president del CC Colla la Pedalada de Juneda), Pau Pont (coordinador de l'Escola de Ciclisme Juneda-Garrigues) i Sandrine Germain (Comissió de Fèmines de la Federació Catalana de Ciclisme).

Crèdits fotografia: CC Colla la Pedalada de Juneda