Alan Hatherly i Annie Last arrassen a la Copa Catalana BTT Internacional a Vic

29/05/2023

Vic (Osona) ha estat seu de la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point per primer cop el dissabte 27 de maig i tancava una jornada espectacular de Mountain Bike al Bike Show Vic-Osona. En categoria femenina, la campiona britànica Annie Last (Lapierre Mavic Unity) era la principal candidata a la victòria i va fer bons els pronòstics. Núria Bosch (BH Coloma Team) va ser l'única que li va poder fer ombra, però finalment va cedir davant el poder de la britànica, que va aconseguir el triomf. El podi el van completar Núria Bosch i Noemí Moreno.Posteriorment, el cap de setmana es tancaria amb la cursa elit i sub23 masculina, que seria una prova de molt desgast. El gran aspirant a la victòria era el campió sud-africà, Alan Hatherly (Cannondale Factory Racing), que des de l'inici va agafar un ritme inigualable i després d'aguantar els primers atacs de Cristofer Bosque (X-Sauce Factory Team) es va escapar en solitari, demostrant el gran poder del número 8 del rànquing mundial. Finalment, Hatherly va completar la cursa amb un temps de 1:22:17 i es va emportar la victòria per davant de Roger Ferrer (RR Bikers) i Aniol Morell, que van completar el podi. El proper compromís de la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point serà el proper 4 de juny a Cala Ratjada (Mallorca), que viurà una prova de categoria UCI C1. La celebració d'aquesta prova significarà el retorn de la Shimano Super Cup Massi, que vol dir que tornarem a veure estrelles de talla mundial, en un circuit tècnic i físic que estem segurs que atorgarà carreres espectaculars.

La prova de Vic va servir per tancar un dissabte de molta activitat a la capital osonenca, que en format Bike Show va viure proves de categories infantils amb la Copa Catalunya BTT Infantil, sortides de gravel i e-bikes i també tres sortides de les prestigioses Scott Marathon, que van deixar les victòries d'Ever Alejandro Gómez (RR Bikers) i Txell Figueras (RR Bikers). El bolivià va atacar a la part final del recorregut i va aconseguir la victòria en solitari, mentre que la corredora catalana va obrir un petit forat als primers compassos de carrera i va saber administrar-lo fins a la línia de meta. La propera cita de les Scott Marathon serà ja després de l'estiu, el 23 de setembre a la Sea Otter Europe de Girona, en la prova que tancarà el calendari d'aquest any.