Castell d’Aro, a punt per acollir el Campionat de Catalunya BTT XCO 2023

01/06/2023
BTT

Castell d’Aro, a punt per acollir el Campionat de Catalunya BTT XCO 2023

El diumenge 11 de juny serà el dia marcat al calendari per disputar el Campionat de Catalunya BTT XCO per a totes les categories. Castell d’Aro (Baix Empordà) acollirà una jornada de competició organitzada pel Club Ciclista Platja d’Aro que repartirà els títols de les categories cadet, júnior, sub 23, elit i màster.

L’escenari escollit per coronar els nous campions de Catalunya serà el mateix que el mes d’abril va acollir la tercera data de l’Open Girona BTT. El recorregut té una primera volta més llarga, de 2,5 quilòmetres, que servirà per poder estirar els grups i enfilar ja el que és el circuit. Situat a la falda del Turó d’en Ribes, el circuit es desenvolupa en la seva totalitat per corriols, trepitja els tres municipis de la Vall d’Aro (Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro) i té una distància de 5,6 quilòmetres amb un desnivell de 171 metres per volta.

El nombre de voltes que es donaran varia en funció de la categoria i va des de les dues voltes a les categories cadet, júnior i màster femenines fins a les cinc voltes que disputaran els elit/sub 23 masculins. El temps aproximat per volta és de 20 minuts. Tot plegat formarà una jornada de mountain bike que començarà a les 8.30 del matí amb les proves màster i acabarà a les 14.00 hores, quan es farà el lliurement de premis i l’entrega de mallots commemoratius dels nous campions de Catalunya.

La jornada buscarà rellevar en el palmarès del Campionat de Catalunya BTT XCO a Ever Alejandro Gómez i Noemí Moreno, campions ara fa un any en categoria elit a la prova disputada a l’estació de muntanya de Tuixent-La Vansa (l’Alt Urgell). Els dos vigents campions, igual que en totes les categories, sortiran des de la primera línia de la graella de sortida.

Les inscripcions per a disputar el Campionat de Catalunya BTT XCO a Castell d’Aro ja estan obertes i es tancaran el dimarts 6 de juny a la mitjanit.