La Hutchinson Ranxo torna a portar el gravel de primer nivell a Catalunya

02/06/2023

La Hutchinson Ranxo torna a portar el gravel de primer nivell a Catalunya

La localitat de Ponts (la Noguera), en el cor de Catalunya, perduda entre una xarxa de camins infinits que han teixit la vida agrícola de la zona durant centenars d'anys, tornarà a ser aquest cap de setmana del 4 de juny una meca del gravel. La Hutchinson Ranxo ha descobert les comarques de la Noguera i la Segarra com un nou paradís, i després de dues edicions, ja no hi ha cap dubte de que Lleida és sinònim de gravel.

La prova compta amb tres distàncies per a tots els públics: Short (amb un recorregut de 66 quilòmetres i prop de 900 metres de desnivell acumulat), Medium (amb 101 quilòmetres i uns 1.300 metres de desnivell) i la Large (160 quilòmetres amb més de 2.000 metres de desnivell). Les dues primeres proves començaran a partir de les 7:00 h. Cal destacar que en cap dels tres recorreguts hi ha elements de senyalització. Els ciclistes hauran d'orientar-se mitjançant un sistema GPS i confiar en la seva intuïció si volen resoldre amb èxit el repte que se'ls planteja. Una aventura que també és una de les moltes mesures mediambientals que impulsa l'organització amb l'objectiude no deixar empremta.

En aquesta última distància, aquest 2023, la prova de Klassmark repeteix com un dels pilars de les UCI Gravel World Series, setze proves en catorze països diferents amb el novedós Campionat del Món (estrenat l'any 2022 a Itàlia) a l'horitzó, i que amb això tornarà a comptar amb un grup d'estrelles de talla mundial liderada per la llegenda Alejandro Valverde. És per això que la llista d'estrelles que es podran veure a la prova serà important. Valverde compartirà cartell amb Ivan Garcia Cortina. Tots dos tenen l'objectiu de succeir al tron al seu company Carlos Verona, actual campió de la prova.José María Sánchez, Daniel Moreno, Kevin Suarez, segon, tercer i cinquè l'any passat, repeteixen experiència. Sergio Mantecón, Luis Ángel Maté i Ismael Estaban també volen lluita. La competència forana serà forta amb el neerlandès Diederik Deelen, el suís Nils Correvon, el francès Andrea Mifsud, el britànic Jesse Yates o el belga Kevin Panhuyzen com a grans candidats. 

Molts prendran la sortida amb l'objectiu d'aconseguir el passaport per a l'UCI Gravel World Championship, el Campionat del Món que es disputarà a la regió de Vèneto, al nord-est d'Itàlia, el cap de setmana del 7 i el 8 d'octubre. Els tres primers classificats i el 25% dels millors homes i dones de cada grup d'edat del recorregut Large de la Hutchinson Ranxo, se n'aniran de Ponts amb el bitllet sota el braç. 500 ciclistes, 32 nacionalitats i un mateix objectiu. Per davant 161 quilòmetres amb 2.200 metres de desnivell positiu que connectaran els punts més remots de la demarcació. Una oportunitat única per gaudir del gravel en el seu màxim exponent. Klassmark ha introduït alguna variació en l'itinerari per atorgar-li un punt més aventurer.

Si la batalla masculina està servida a partir de les 6.45 h, la femenina no serà una excepció. Les noies prendran la sortida un quart d'hora abans, concretament a les 6.30 h del diumenge 4 de juny. En aquesta ocasió, les esperances nacionals passaran per les cames de Lydia Iglesias, Anuchi Gago, Clàudia Galicia, Sofia Rodríguez i Pilar Nuñez, entre d'altres. No podran perdre de vista el potencial estranger amb una representació molt diversa. Hi trobem la britànica Anna Kay, les nord-americanes Morgan Aguirre i Heidi Franz, la francesa Léa Bonnafous, la ugandesa Mary Aleper o la ruandesa Xaveline Nirere. Podem assegurar que a aquesta llista s'hi sumaran altres ciclistes amb l'ambició de ser més que protagonistes a Ponts.
 
Tot està llest per a la tercera edició. 'Lo Ranxo', l'escudella que es prepara a Ponts cada dimarts de Carnaval i dona nom a la prova, estarà esperant a l'avituallament d'arribada del Parc de la Roca del Call; epicentre de la prova. Un lloc idíl·lic, a la llera del riu Segre, per acollir un esdeveniment d'aquestes característiques i convidar els 750 ciclistes a viure i compartir un cap de setmana inoblidable; s'ha habilitat una zona per a furgonetes i d'acampada gratuïta. De fet, la festa començarà el dissabte 3 durant la recollida de dorsals amb la disputa del Trek Four-Cross, una activitat lúdica ideal per encendre la flama de la festa del gravel a Ponts.