La històrica Marxa Ciclista 3 Nacions, a punt per a la seva 43a edició

03/06/2023
Cicloturisme

La històrica Marxa Ciclista 3 Nacions, a punt per a la seva 43a edició

El dissabte 10 de juny arriba la 43a edició de la Marxa Ciclista 3 Nacions, una de les cites més clàssiques i mítiques del calendari cicloturista català i que l'any passat va aplegar més de 2.000 participants. Creada el 1979, la marxa és referent dins aquest àmbit, però alhora busca una renovació constant i amb José Antonio Hermida al capdavant del projecte aposta per una organització i un model de gestió que aporten un valor afegit a la Marxa.

La Marxa 3 Nacions by BWT és l'única al món que traspassa tres països i els dona un toc distintiu a cada un d'ells. Amb sortida i arribada a Puigcerdà, la marxa recórre els Pirineus creuant les fronteres amb Andorra i França i passa per ports mítics i coneguts com és el Port d’Envalira, a 2.407 metres, sent el pas de muntanya asfaltat més alt d’Europa. En total, els corredors i corredores hauran d'afrontar 140 quilòmetres amb més de 2.400 metres de desnivell positiu i passant per ports de muntanya icònics del ciclisme mundial.

Entre les novetats d'enguany de la marxa destaca que, de la mà de LUMINOX, durant el pas de la carrera s'il·luminaran els tres túnels a través dels quals passaran els participants: el túnel de Lles, el túnel de Sant Martí dels Castells i el túnel de Torres d’Alàs. En total, 450 metres de túnels que per primera vegada s'i·luminaran per fer més segur el pas dels ciclistes.

La marxa comptarà amb 1.950 ciclistes inscrits. En aquesta edició trobarem participants de fins a 15 nacionalitats diferents sent Espanya, França i Andorra les més nombroses però seguides de Qatar, Països Baixos, Alemanya o Bèlgica com a altres nacionalitats presents. A més, a nivell de participació, la franja d'edat més nombrosa és la d'entre 35-44 anys (31%), seguida de 45-54 any (28%), sent la participació masculina d'un 92% i un 7% la femenina, amb un total de 138 noies.

A més de José Antonio Hermida, que és la cara visible de la Marxa, també l'acompanyaran ciclistes i ex ciclistes reconeguts com Oliver Avilés, Joaquim (Purito) Rodríguez o Noel Ruiz, i d'altres esportistes professionals que practiquen el ciclisme com els dakarians Armand Monleón i Carlos Checa, a més d'haver estar pilot de motociclisme, el pilot de Moto 2 el qatarí Mashel Alnaimi, i d'altres cares com Eder Sarabia, o Aina Capell. Tots ells, se sumen als 1.930 ciclistes que formaran la 3 Nacions i qui la fan gran any rere any.

Foto: Marxa Ciclista 3 Nacions