Iván Roure, campió de Catalunya cadet a Sant Julià de Vilatorta

12/06/2023

En el marc d'una prova de referència del calendari català dels últims anys com és la Cursa Sant Julià de Vilatorta, que enguany celebrava la seva setena edició sota la organització del Club Ciclista Calma del municipi osonenc, es va disputar aquest dissabte 10 de juny el Campionat de Catalunya Cadet 2023. En una prova que va comptar amb una seixantena de participants dels millors equips cadets de carretera de Catalunya, la victòria va ser per a Iván Roure (Autovivo Grup-CC Sant Boi), que es va imposar en un esprint reduït al subcampió Seff Van Kerckhove (Penya Ciclista Baix Ebre), mentre que el podi el completava Hugo Marrase (Penya Ciclista Baix Ebre).

La prova comptava amb un exigent recorregut de dues voltes a un circuit amb els acensos al Coll de Romagats i Coll de Mansa per completar un total de 57,8 quilòmetres. Una exigència que ja va fer selectiva des de la primera volta, veient com el grup capdavanter s'anava reduïnt a la vegada que es veien diversos intents d'escapada. Finalment, el moviment guanyador va sortir de la última volta, quan el propi Iván Roure va propiciar l'escapada que el portaria a aconseguir el títol en el seu segon en la categoria, superant a dos ciclistes de primer any com són Van Kerckhove, un habitual en les proves de BTT, i Hugo Marrase.

Màsters, també protagonistes

No va ser la única prova de la jornada a la VII Cursa Sant Julià de Vilatorta, que es va posar en marxa amb la multitudinària prova de la Copa Catalana Màster, que va comptar amb 190 participants. El màster 40 Josep Oriola (RCB Motor Begues) va ser el vencedor absolut de la prova, encapçalant un grup de vuit ciclistes on també hi era el vencedor màster 30, Paul Hendrik Kneppers (Girona Club Esportiu). El triomf màster 50 va ser per a Francesc Orante (Club Ciclista Ratpenat), mentre que Eduard Alacit (Club Ciclista Ratpenat) s'emportava la victòria entre els màster 60 (Classificacions completes). El calendari màster es reprendrà el primer cap de setmana de juliol amb el Memorial Andreu Domènech de Vilassar de Mar.