Èxit de participació al XXVII Memorial Fidel Bagan de Sabadell

12/06/2023

El XXVII Memorial Fidel Bagan va reunir aquest diumenge 11 de juny més de 140 corredors cadet, júnior i fèmines per participar de les diferents categories de Copa Catalana que es disputaven a Sabadell (Vallès Occidental) sota l’organització, un any més, de la Penya Ciclista Palomillas.

La primera sortida de la matinal de ciclisme va ser la corresponent a la Copa Catalana Cadet i la Copa Catalana Fèmines Cadet i Júnior, que afrontaven un recorregut de 50 quilòmetres. El més ràpid va ser Lucas Strahodinsky (Olot Club Ciclista Infantil), que es va imposar per quatre segons a un grup format per una dotzena de corredors. En categoria femenina, Laia Bosch (Beratxa Sport Team) es va imposar en categoria júnior i la victòria cadet va ser per a Adriana Vargas (Baix Ter Club Ciclista).

Gairebé a les 12 del migdia seria el torn per als corredors júnior i les elit/sub 23 fèmines, que tenien per davant un recorregut de 70 quilòmetres pel Circuit Urbà de Can Gambús. Patrícia Ortega (Baix Ter Club Ciclista) va imposar la seva superioritat i es va adjudicar la victòria per davant de la líder de la Copa Catalana Íngrid Ruiz (Massi Tactic Academy). El podi femení el va completar una tercera corredora de l’estructura del Baix Ter Club Ciclista, Estefanía Jiménez, que va ser la millor sub 23 de la jornada.

La mateixa prova va deixar una igualtat absoluta en la categoria júnior masculina, amb tres corredors disputant una arribada pràcticament de foto finish. Lluc Plana (Eurooa-Tadesan-Bluepower) es va imposar al seu company d’equip Martí Pratginestós i a Sergi Monserrate (Tot Net) en un esprint ajustadíssim. Amb aquesta tercera posició, Monserrate es situa com a nou líder de la Copa Catalana, que fins ara ha disputat quatre proves i continuarà el dissabte 1 de juliol al Memorial Josep Segú de La Garriga. La victòria per equips en la prova júnior va ser per al Finques Feliu Cycling Team, que va classificar quatre corredors entre els deu primers.