Miquel Hernández lidera la selecció catalana al Campionat d’Espanya de BMX Racing

03/07/2023
BMX

Miquel Hernández lidera la selecció catalana al Campionat d’Espanya de BMX Racing

La selecció catalana ha sortit amb èxit dels Campionats d’Espanya de BMX Racing celebrats el cap de setmana de l’1 i 2 de juliol a Alcoi (l’Alcoià, Alacant). La delegació catalana ha acabat segona per seleccions i ha aconseguit un total de sis medalles encapçalades per l’or de Miquel Hernández, que s’ha proclamat campió d’Espanya absolut en el seu primer any com a sub 23.

Miquel Hernández, en categoria elit/sub 23, ha aconseguit l’èxit més important per a la selecció catalana després de fer saltar la sorpresa i proclamar-se campió d’Espanya absolut tot just un any després d’aconseguir el subcampionat en categoria júnior. Ho va aconseguir en imposar-se a Carlos Ordoñez i Pablo García, que el van acompanyar al podi. També en categoria elit/sub 23, Griselda Artigas va aconseguir una prestigiosa medalla de plata en la prova femenina, quedant per darrera de l’aragonesa Adriana Domínguez, nova campiona d’Espanya.

L’exitosa participació de la selecció catalana va continuar en la prova júnior masculina, aconseguint un doble podi amb medalla de plata per a Adrián Mesa i bronze per a Juanjo Fantoni, tots dos per darrera del campió Martín Cerezo. En categoria infantil femenina, medalla també per a Hanna Venermo, que va aconseguir el bronze després de ser tercera en la final. Entre els resultats destacats de la delegació catalana també hi figuren la 5a posició de Sergio Morillo en categoria cadet i la quarta posició final de l’infantil Jan Rodríguez.

La segona posició aconseguida al Team time trial masculí, només superats pels representants de la Comunitat de Madrid, tancava una participació de luxe de la selecció catalana. Catalunya marxa d’Alcoi amb sis medalles aconseguides i classificant-se com a segona millor selecció del campionat, acompanyant al podi a la guanyadora, la Comunitat de Madrid, i a la Federació Valenciana, tercera classificada. Amb aquesta segona posició per seleccions, Catalunya iguala el resultat aconseguit l’any passat a Arganzuela (Madrid).

Foto: RFEC