Álvaro Sagrado s’imposa en solitari al 53è Trofeig Abelard Trenzano

08/07/2023
Carretera

Álvaro Sagrado s’imposa en solitari al 53è Trofeig Abelard Trenzano

El 53è Trofeig Abelard Trenzano marcava la represa del calendari de les Grans Clàssiques - 7è Trofeu Joan Casadevall després de dos mesos d’aturada i obria la recta final del principal campionat català elit/sub 23 de carretera. La prova organitzada pel Club Ciclista GER vivia aquest diumenge 8 de juliol la 53a edició de la prova que homenatja cada any a Abelard Trenzano, ciclista mort durant la disputa d’un Campionat d’Espanya de muntanya l’any 1963 a Molins de Rei.

Ho feia en una tarda marcada per la calor intensa i en un recorregut de 130 quilòmetres dividit en 7 voltes a un circuit de poc menys de 20 quilòmetres. Sant Pere de Ribes, punt de sortida i arribada de la carrera, acollia a partir de les 4 de la tarda una prova que ha estat moguda i disputada des de l’inici, amb diferents atacs al capdavant.

A dues voltes per al final, Álvaro Sagrado (Brocar-ALÉ), Josep Tomàs (Brocar-ALÉ) i Simone Sanó (Controlpack) ja lideraven la prova i ho feien amb un marge sobre el grup perseguidor que s’ampliava quilòmetre a quilòmetre. A cinc quilòmetres per al final, Brocar-ALÉ ha aprofitat la seva superioritat numèrica i Álvaro Sagrado ha llançat un atac que li ha permès marxar en solitari i encarar la victòria.

El corredor de 22 anys ha creuat la meta en solitari i ha allargat d’aquesta manera un bon estat de forma que fa 10 dies ja li va permetre imposar-se a la Vuelta a Los Pinares Segovianos. A poc més de vint segons han arribat Simone Sanó, que ha aconseguit la segona posició, i Josep Tomàs, que tancava un podi amb doble presència de l’equip Brocar-ALÉ valencià. Per darrera seu, el grup perseguidor s’ha anat trencant en les últimes voltes i Edgar Curto ha liderat un grup de sis corredors que ha entrat a 2:40 del guanyador.

Egor Igoshev, que no ha estat de la partida a Sant Pere de Ribes, manté el liderat de les Grans Clàssiques - 7è Trofeu Joan Casadevall amb 325 punts. El calendari continuarà aquest mateix diumenge 9 de juliol amb la disputa del 42è Critèrium del Vallès, una prova organitzada pel Club Ciclista Mollet que per segon any consecutiu es disputa en la categoria elit/sub 23.

53è Trofeig Abelard Trenzano:

  1. Álvaro Sagrado (Brocar-ALÉ) 3:08:53
  2. Simone Sanó (Controlpack) a 0:24
  3. Josep Tomàs (Brocar-ALÉ) a 0:30
  4. Edgar Curto (Arabay Vas Balear) a 2:40
  5. Arnau Solé (Controlpack) a 2:40
  6. Juan José Pérez (Brocoli Mecánico Sakata) a 2:40
  7. Kevin Scot Fernández (Ulevel - Safirfruits) a 2:40
  8. Llibert Sendrós (Controlpack) a 2:40
  9. Finn Mchenry (Brocar-ALÉ) a 2:43
  10. Aleix Saumell (Team MP Group) a 2:55

Classificacions completes