El ciclisme femení omple el Circuit de Barcelona-Catalunya en la 3a Setmana Catalana de l'Esport

09/07/2023
Carretera

El ciclisme femení omple el Circuit de Barcelona-Catalunya en la 3a Setmana Catalana de l'Esport

El ciclisme femení català ha viscut una jornada històrica aquest diumenge 9 de juliol amb la disputa d'una multitudinària prova de la Copa Catalana de Fèmines dins la programació de la 3a Setmana Catalana de l'Esport. Un centenar de ciclistes de totes les categories han participat a la prova del BiCircuit en la que ha estat un èxit de participació sense precedents en una cursa ciclista exclusivament femenina a Catalunya, oferint així una gran jornada en un espai tan emblemàtic per l'esport català com és el Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló.

Ciclistes d'una quinzena de nacionalitats han pres part de la prova, que ha reunit a la part majoritària de l'elit del ciclisme femení actual davant d'un pilot d'alt nivell internacional, amb diversos equips de categoria internacional UCI començant per la referència catalana, el Massi-Tactic. A davant tenien altres equips com l'Israel Premier Tech Roland Development, el Team Groupe Abadie francès, el Cantabria Deporte-Río Miera, Soltec Team, el Maiatos portuguès o l'Andona andorrà, així com a deu de les quinze ciclistes catalanes que en aquest 2023 competeixen en equips internacionals.

Les ciclistes elit i sub23 han completat un recorregut de 85 quilòmetres (disset voltes al circuit replicant les edicions masculines de la prova en edicions anteriors del BiCircuit, mentre que júniors, cadets i màsters han competit en deu voltes per un total de 40 quilòmetres) en una cursa que s'ha fet molt ràpida malgrat la forta calor i que s'ha resolt en un esprint d'una trentena de ciclistes que resistien al cap de cursa, amb victòria per a Marie Gielen (Team Groupe Abadie). La francesa ha superat a la catalana Laura Rodríguez (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi), que s'ha quedat a un pas de la victòria, i a la danesa Josefine Huitfeldt (CC Hillerod), mentre que el 4t lloc de la colombiana Yenifer Ducuara liderava una actuació molt combativa de l'equip de casa, Massi-Tactic.

A banda del 4t lloc de Rodríguez, actualment en preparació per al Campionat del Món de ciclisme en pista, el 7è de Marta Romance (Born To Win-Zhiraf-G2), el 8è d'Adriana Payà (Vipeq Team) i el 9è Maria Banlles (Sopela Women's Team) han deixat un top10 amb quatre ciclistes catalanes. La cursa ha tingut constants moviments que han anat seleccionant el grup i fent-lo més petit, tot i que el moviment més important ha estat el de Karolina Perekitko i Inès Van der Linden (Team Groupe Abadie), que han acabat agafant més de mig minut sobre el pilot i han estat neutralitzades pràcticament a la última volta.

Copa Catalana Fèmines BiCircuit - 3a Setmana Catalana de l'Esport:

  1. Marie Gielen (Team Groupe Abadie) 2:02:42
  2. Laura Rodríguez (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi) m.t.
  3. Josefine Huitfeldt (CC Hillerod) m.t.
  4. Yenifer Tatiana Ducuara (Massi-Tactic) m.t.
  5. Marta Beti Pérez (Cantabria Deporte-Río Miera) m.t.
  6. Agustina Perdomo (Maiatos) m.t.
  7. Marta Romance (Born To Win-Zhiraf-G2) m.t.
  8. Adriana Payà (Vipeq Team) m.t.
  9. Maria Banlles (Sopela Women's Team) m.t.
  10. Hashimi Yulduz (Israel Premier Tech-Roland) m.t.
  • Elit: Marie Gielen (Team Groupe Abadie
  • Sub23: Marta Beti Pérez (Cantabria Deporte-Río Miera)
  • Per equips elit/sub23: Massi-Tactic
  • Júnior: Natalie Bossano (Maiatos)
  • Cadet: Adriana Vargas (Baix Ter Fèmines)
  • Màster 30: Yulimar Milla (CC Ratpenat)
  • Màster 40: Vanessa Bastida (RCB Motor Begues-Ibermicar)
  • Màster 50: Inmaculada Valle (CC Ratpenat)
  • Per equips màster/cadet/fèmines: CC Ratpenat
  • Totes les classificacions completes.