Eloi Salas aconsegueix un important triomf al 42è Critèrium del Vallès

10/07/2023
Carretera

Eloi Salas aconsegueix un important triomf al 42è Critèrium del Vallès

El jove català Eloi Salas (Team MP Group) ha estat aquest diumenge 9 de juliol el vencedor de la 42a edició del Critèrium del Vallès. La prova organitzada pel Club Ciclista Mollet completava un cap de setmana de doble cita del gran calendari elit/sub23 del ciclisme català de carretera, les Grans Clàssiques-7è Trofeu Joan Casadevall, resolt amb la victòria d'un dels noms importants del planter català del moment.

Salas, que enguany havia estrenat el seu palmarès en la categoria al Trofeu Josep Florencio, va aconseguir rematar el triomf en una resolució emocionant, superant als seus companys d'escapada amb els quals van arribar a la línia de meta després de 130 quilòmetres amb tan sols uns desena de segons sobre el grup principal, on hi restaven una trentena de ciclistes dels 100 que havien pres la sortida. L'acompanyaven al podi el seu company d'equip Aleix Saumell (Team MP Group) i Simone Sano' (Controlpack), que ja havia estat segon el dia anterior al Trofeu Abelard Trenzano i gràcies a aquests resultats s'apropa al liderat de les Grans Clàssiques: és segon amb 292 punts pels 325 del rus Egor Igoshev, absent aquest cap de setmana. Guillem Cassú, l'altre protagonista de l'escapada, va ser 4t, mentre que el grup el liderava com en el dia anterior un Edgar Curto (Arabay-Vas Balear) en un gran moment.

Un triomf important en un gran escenari per a Eloi Salas, que per tercer any aquest curs ha estat becat per la Federació Catalana de Ciclisme al Centre de Tecnificació de Banyoles, on cinc ciclistes sub23 han compaginat la seva preparació d'alt nivell amb els estudis universitaris.

La pròxima cita de les Grans Clàssiques-7è Trofeu Joan Casadevall serà el dissabte 22 de juliol, quan el disputarà el 49è Trofeu de Sant Jaume dels Domenys.

42è Critèrium del Vallès - Mollet del Vallès:

  1. Eloi Salas (Team MP Group) 3:22:55
  2. Aleix Saumell (Team MP Group) a 0:03
  3. Simone Sano' (Controlpack) a 0:03
  4. Guillem Cassú (Sant Gregori i El Llémena) a 0:03
  5. Edgar Curto (Arabay-Vas Balear) a 0:08
  6. Óscar Rota (Zamora Enamora) a 0:08
  7. Stefan Ancion (Controlpack) a 0:08
  8. Gerard Ledesma (Team MP Group) a 0:08
  9. Joel Díaz (Aluminios Cortizo) a 0:08
  10. David Gómez (Team MP Group) a 0:08
  • Sub23 i absolut: Eloi Salas (Team MP Group)
  • Elit: Aleix Saumell (Team MP Group)
  • Per equips: Team MP Group
  • Muntanya: Simone Sano' (Controlpack)
  • Metes volants: Simone Sano' (Controlpack)
  • Classificacions completes.

Fotografia: Team MP Group