Barcelona corona els campions de Catalunya de keirin-500m

21/07/2023
Pista

Barcelona corona els campions de Catalunya de keirin-500m

El Velòdrom Municipal d'Horta-Miquel Poblet de Barcelona es va omplir aquest dijous 20 de juliol amb la disputa d'una nova jornada del calendari d'estiu de ciclisme en pista, marcada per la disputa del Campionat de Catalunya de 500m-keirin. Aquest òmnium de velocitat va marcar una jornada de tarda organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme, i que en les categories absolutes va coronar a la olímpica Helena Casas (Genesis Cycling Team) i a Itmar Esteban (Genesis Cycling Team), que repetia el títol de velocitat individual aconseguit al febrer.

66 ciclistes de totes les categories es van reunir en una prova que també va comptar amb un òmnium per a les categories alevins amb la disputa de les proves d'eliminació, handicap i longest lap, que ha dominat Jordi Salsench (Escola Ciclisme Montroig). Una vegada més, en destacava doncs la gran participació de les categories de formació, amb més d'una vintena d'infantils en competició, amb els títols de David Belmonte (Mont Roig Track Team) i Noa Moreno (Escola Ciclisme Montroig). Les victòries cadet van ser per a Ferran Marcè (Purito-Tadesan-Nuria) i Aixa Catalán (Ecológicos Navarra-Beratxa) mentre que entre els júniors, competint en la categoria open, els millors van ser Ivan Rovira (Penya Ciclista Baix Ebre), només superat pel mateix Esteban i el subcampió absolut Manu Usach (Mont Roig Track Team), mentre que Irune Sánchez (Hemon Women's Team) era segona classificada absoluta per darrer de Casas, que ultima la seva preparació pel Campionat del Món de Glasgow.

El pròxim dijous 27 de juliol serà el torn del Campionat de Catalunya de Persecució i Madison, també a Barcelona, amb les inscripcions obertes fins la mitjanit de dilluns.

Campionat de Catalunya Òmnium 500m-keirin:

  • Open masculí: Itmar Esteban (Genesis Cycling Team)
  • Open femení: Helena Casas (Genesis Cycling Team)
  • Júnior masculí: Ivan Rovira (Penya Ciclista Baix Ebre)
  • Júnior femení: Irune Sánchez (Hemon Women's Team)
  • Cadet masculí: Ferran Marcè (Purito-Tadesan-Nuria)
  • Cadet femení: Aixa Catalán (Ecológicos Navarra-Beratxa)
  • Infantil masculí: David Belmonte (Mont Roig Track Team)
  • Infantil femení: Noa Moreno (Escola Ciclisme Montroig)
  • Classificacions completes.