El calendari de Grans Clàssiques es reprèn amb el 54è Trofeu Sant Bertomeu

11/08/2023

El proper dimarts 22 d’agost, La Sènia (Montsià) viurà la represa del calendari de Grans Clàssiques - 7è Trofeu Joan Casadevall, el principal calendari elit de carretera a Catalunya. Ho farà amb la disputa del 54è Trofeu Sant Bertomeu, cita que torna al calendari després d’uns anys complicats.

Després de dos anys d’aturada el 2020 i el 2021, la carrera organitzada per la Unió Ciclista La Sènia es va tornar a celebrar l’any passat, però una caiguda massiva va obligar a aturar la prova, que no es va poder reprendre i va quedar sense guanyador. Aquest any, la carrera torna al calendari de Grans Clàssiques i ho fa amb un nou recorregut més llarg que el de les últimes edicions. Serà un circuit de prop de 17 quilòmetres, amb inici en baixada i 150 metres de desnivell positiu en la segona meitat de traçat. En total, i després de 7 voltes al circuit, els corredors hauran de completar prop de 120 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu.

La carrera serà la represa del calendari de Grans Clàssiques després d’un mes d’aturada. En l’última prova, el Trofeu Sant Jaume dels Domenys celebrat el mes de juliol, Simone Sanó va aconseguir capgirar la classificació general i situar-se com a líder de les Grans Clàssiques, amb 12 punts més que el rus Egor Igoshev. El Trofeu Sant Bertomeu serà l'antepenúltima cita del calendari i ja només restaran per disputar la Volta Ciclista al Montsià, el 30 d’agost, i la Gran Clàssica Modest Capell, el 7 d’octubre.

Les inscripcions per al 54è Trofeu Sant Bertomeu es tancaran una setmana abans de la carrera, el dimarts 15 d’agost a la mitjanit.