El Critèrium de les Borges Blanques presenta una ambiciosa primera edició

29/08/2023
Carretera

El Critèrium de les Borges Blanques presenta una ambiciosa primera edició

El dilluns 4 de setembre arriba una de les novetats de la temporada de critèriums: el 1r Critèrium de les Borges Blanques, una prova organitzada pel Club Ciclista de l’Ateneu Garriguenc i que recorda una històrica prova que s’havia celebrat durant anys coincidint amb la festa major borgenca.

La prova presenta un recorregut urbà i molt tècnic pel centre de les Borges Blanques, amb sortida al Passeig del Terrall i un circuit que recorrerà els principals punts de la capital garriguenca. Els corredors pujaran pel carrer de la Bassa cap a la plaça 1 d'octubre, en un primer tram de circuit molt complex, i després rodaran pel Raval de Lleida, el carrer dels Caputxins, el carrer de Nostra Senyora de Montserrat i el carrer de les Borges del Camp abans de tornar enfilar cap a meta per l'Avinguda Jaume I.

El Critèrium suma un atractiu extra que és la unió amb el Trofeu Vila de Juneda, celebrat el dilluns anterior, per formar la primera edició de la Xallenge de les Garrigues, una classificació conjunta entre les dues proves de la comarca que busca potenciar el ciclisme de la zona. Així doncs, Edgar Curto, guanyador de la primera prova de la Xallenge, podria disputar el Critèrium de les Borges Blanques amb el mallot de líder de la classificació i buscar el doblet a les Garrigues.