Sergi Darder s’imposa a la Volta al Montsià, penúltima cita de les Grans Clàssiques

30/08/2023
Carretera

Sergi Darder s’imposa a la Volta al Montsià, penúltima cita de les Grans Clàssiques

El calendari de Grans Clàssiques - 7è Trofeu Joan Casadevall es disputava aquest dimecres 30 d’agost a la 72a Volta Ciclista al Montsià amb la mirada ja posada al final de temporada. La cita d’Ulldecona ha estat la penúltima prova del calendari elit i sub 23 català i ja només queda per córrer la 4a Gran Clàssica Modest Capell que es disputarà el 7 d’octubre a Torregrossa.

La carrera ebrenca, que tenia un recorregut circular amb quatre passos pel Coll de les Bruixes, s’ha decidit entre un grup capdavanter de 13 corredors, entre els quals Brocar-ALE, amb tres corredors, i High Level Gsport i Esetec-Salazones, amb dos ciclistes cada un, eren els únics equips que hi tenien múltiple representació. El jove Sergi Darder (High Level Gsport) ha estat el més ràpid a l’esprint reduït i s’ha imposat amb comoditat sobre Ilia Shchegolkov (Controlpack) i Albert Muntanya (Finisher), que han completat el podi.

Amb només 20 anys, Darder està firmant una temporada molt notable que ja compta amb victòries al GP Cidade de Vigo i triomfs d’etapa al Memorial Manuel Sanroma i la Vuelta a Guadalentín.

La prova també ha provocat un canvi de liderat en la classificació de les Grans Clàssiques a només una carrera per al final del calendari. Simone Sanò (Controlpack), que arribava com a líder, ha perdut més de 5 minuts a la meta d’Ulldecona i el seu company d’equip Ilia Shchegolkov ha assaltat el liderat. L’última prova de la temporada, la Gran Clàssica Modest Capell, decidirà el vencedor final del trofeu, amb Shchegolkov, Sanò i Egor Igoshev situats a les tres primeres posicions del rànquing.

72a Volta Ciclista al Montsià:

  1. Sergi Darder (High Level Gsport) 3:08:07
  2. Ilia Shchegolkov (Controlpack) m.t.
  3. Albert Muntanya (Finisher) m.t.
  4. Alberto Pérez (Valverde Team) m.t.
  5. Cameron David Preece (Brocar-ALE) m.t.
  6. Marc Dols (Brocar-ALE) m.t.
  7. Victor Castellano (Esetec - Salazones) m.t.
  8. Raul Pearanda (Ulevel - Safirfruits) m.t.
  9. Viacheslav Ivanov (Team MP Group) m.t.
  10. Sergio Ginés (High Level Gsport) m.t.

Classificacions completes