Arriba la 60a edició de la Volta Ciclista a la Província de Tarragona

12/09/2023
Carretera

Arriba la 60a edició de la Volta Ciclista a la Província de Tarragona

El cap de setmana del 16 i 17 de setembre arriba una cita marcada en vermell al calendari de carretera com es la 60a Volta Ciclista Internacional a la Província de Tarragona, una històrica prova per etapes organitzada per Promoevents i que reunirà les categories màster i les fèmines elit i sub 23.

La prova estarà formada per dues etapes, la primera de les quals amb sortida i arribada a La Pobla de Mafumet. Aquesta primera jornada tindrà un recorregut de 80 quilòmetres amb un primer circuit que sortirà de La Pobla i passarà per La Selva del Camp, Vilallonga del Camp i el Morell en el qual s’hi donaran dues voltes. A partir del segon pas per meta s’afrontarà un circuit reduït al qual s’hi donaran tres voltes més. En total, l’etapa comptarà amb 580 metres de desnivell positiu.

El segon dia de competició els corredors es desplaçaran a Reus, on hi haurà la sortida i arribada de l’etapa de clausura. La prova sortirà des del Mercat Central de Reus en direcció est, cap a Constantí, i afrontarà un recorregut exigent de 95 quilòmetres que passarà per municipis com La Pobla de Mafumet, Alcover, Vilaplana, Les Borges del Camp, Riudecanyes o Riudoms abans de tornar a la capital del Baix Camp. El Coll de la Creu, situat a 831 metres d’altitud, serà la principal dificultat muntanyosa d’una etapa que acumularà 1.240 metres de desnivell positiu.

La prova estarà oberta a les categories elit i sub 23 de fèmines i a les categories màster 30, màster 40, màster 50 i fèmines màster. Les inscripcions, que es podran fer per tota la carrera o per qualsevol de les dues etapes individualment, estan obertes fins el dimarts 12 de setembre a la mitjanit.