Albert Piñana i Júlia Mir, guanyadors de la 60ª edició de la Volta a Tarragona

19/09/2023

La província de Tarragona va viure el darrer cap de setmana del 16 i 17 de setembre la 60ª edició de la Volta Ciclista Internacional de la Província de Tarragona, tota una institució en la història del ciclisme català, oberta a les categories màster 30, 40 i 50 i fèmines elit, que enguany constava de dues etapes amb seus a La Pobla de Mafumet i Reus. Albert Josep Piñana (Furore Cycling Club) i Júlia Mir (Universitat Politècnica de València) han estat els guanyadors de la general després de dos dies d'intensa competició, que ha reunit a prop de 170 ciclistes.

La primera jornada comptava amb un recorregut de 80 quilòmetres amb un primer circuit que sortia de La Pobla i pas per La Selva del Camp, Vilallonga del Camp i el Morell, en el qual es donaven dues voltes. El campió català màster 40 Francesc Orante (Club Ciclista Ratpenat) va ser el vencedor d'aquesta primera etapa, on ja es va seleccionar el grup reduït de corredors que aspirava a jugar-se la general.

En la segona etapa, Reus seria la protagonista, amb sortida des del Mercat Central de Reus en direcció est, cap a Constantí, i afrontant un recorregut exigent de 95 quilòmetres amb pas per La Pobla de Mafumet, Alcover, Vilaplana, Les Borges del Camp, Riudecanyes o Riudoms i el Coll de la Creu com a principal dificultat d’una etapa de1.240 metres de desnivell positiu. Va ser aquí quan Albert Piñana (Furore Cycling Club) va assegurar la seva victòria final, arribant a meta acompanyat de Richard Calle i José Sánchez, també companys seus en el podi final.