La Challenge del Vallès torna al calendari amb una prova júnior per etapes

22/09/2023
Carretera

La Challenge del Vallès torna al calendari amb una prova júnior per etapes

La Challenge del Vallès, una prova organitzada pel Club Ciclista La Garriga i la Unió Ciclista Les Franqueses, torna aquest any al calendari i viurà la seva segona edició després de no poder-se celebrar el 2022. Enguany, la prova serà de categoria júnior i tindrà dues etapes, que es disputaran el dissabte 30 de setembre i el diumenge 1 d’octubre.

La primera de les dues etapes es celebrarà a La Garriga (Vallès Oriental) i serà una cronoescalada de dos quilòmetres que tindrà més de 100 metres de desnivell i una mitjana propera al 7% amb sortida al carrer dels Banys i arribada a l’Alt de Can Poi.

La segona etapa, a Les Franqueses (Vallès Oriental), donarà tres voltes a un primer circuit de 32 quilòmetres i una última volta a un circuit més reduït de 13 quilòmetres. En total, 109 quilòmetres que tindran l’Alt de Samalús com a principal dificultat i decidiran el vencedor de la Challenge del Vallès.

En la primera edició de la Challenge del Vallès, que es va celebrar el 2021 per a categories elit i sub 23, el vencedor final va ser el francès Adrien Maire, que es va imposar a Oier Ibarguren per 39 segons i gràcies a una millor contrarellotge. El 2022, la prova no es va poder celebrar per problemes amb el Servei Català de Trànsit i torna aquest 2023 al calendari estrenant-se com a prova júnior.

La prova funciona amb un sistema per invitacions però té oberta una inscripció per a ciclistes júnior sense equip.