Marc Aranda (Autovivo Grup) tanca la temporada júnior amb victòria a la Challenge del Vallès

02/10/2023
Carretera

Marc Aranda (Autovivo Grup) tanca la temporada júnior amb victòria a la Challenge del Vallès

El calendari júnior català de carretera va posar el punt i final de la temporada 2023 aquest cap de setmana del 30 de setembre i 1 d'octubre amb la disputa de la segona edició de la Challenge del Vallès, que tornava al calendari com a prova júnior després d'estrenar-se l'any 2021 com a prova elit i sub23. Han estat dues etapes a La Garriga i les Franqueses del Vallès que han coronat com a vencedor a Marc Aranda (Autovivo Grup), rematant una gran feina de l'equip del Club Ciclista Sant Boi.

La prova es posava en marxa dissabte amb una contrarellotge de dos quilòmetres a La Garriga, que es podia considerar tota una cronoescalada, amb sortida des del carrer dels Banys i arribada a l’Alt de Can Poi. El més ràpid va ser Matisse Van Kerckhove (Penya Ciclista Baix Ebre), que va superar a Lucas Olvera i a Marc Zafra, de l'equip olotí Europa-Tadesan-BluePower, un dels grans dominadors de la temporada a nivell català i estatal.

La segona era una etapa en línia amb sortida i arribada a les Franqueses del Vallès, que constava de tres voltes a un primer circuit de 32 quilòmetres i una última volta a un circuit més reduït de 13 quilòmetres, amb l’Alt de Samalús com a principal dificultat. A la meta hi va arribar destacar un grup de cinc ciclistes que també van acabar sent els primers classificats de la general, amb Albert Pla (Finques Feliu), que va ser el més ràpid i es va endur el triomf d'etapa per davant de Roger Pareta (Europa-Tadesan-BluePower), que també seria segon a classificació general, i de Gerard Mora (Tot net-Terrassa). Quart a l'etapa en el mateix temps del grup entrava Marc Aranda (Autovivo Grup), juntament amb el seu company d'equip Unai López tancant el grup, aconseguint una diferència que es coronava com a vencedor de la general de la cursa.

Classificació general Challenge del Vallès 2023:

  1. Marc Aranda (Autovivo Grup) 2:55:32
  2. Roger Pareta (Europa-Tadesan-BluePower) a 0:09
  3. Albert Pla (Finques Feliu) a 0:14
  4. Gerard Mora (Tot net-Terrassa) a 0:19
  5. Unai López (Autovivo Grup) a 0:26
  • Per equips: Autovivo Grup - CC Sant Boi
  • Regularitat: Albert Pla (Finques Feliu) 
  • Muntanya: Marc Aranda (Autovivo Grup) 
  • Metes volants: Gerard Mora (Tot net-Terrassa)
  • Millor ciclista de 1r any: Roger Pareta (Europa-Tadesan-BluePower)
  • Classificacions completes.

1a etapa. CRI La Garriga:

  1. Matisse Van Kerckhove (Penya Ciclista Baix Ebre) 4:59
  2. Lucas Olvera (Europa-Tadesan-BluePower) a 0:04
  3. Marc Zafra (Europa-Tadesan-BluePower) a 0:06

2a etapa. Les Franqueses del Vallès (109km):

  1. Albert Pla (Finques Feliu) 2:50:24
  2. Roger Pareta (Europa-Tadesan-BluePower) m.t.
  3. Gerard Mora (Tot net-Terrassa) m.t.