Presentada la 3a VolCAT Platja d’Aro, amb punts UCI en joc per als Jocs Olímpics de París 2024

20/10/2023
BTT

Presentada la 3a VolCAT Platja d’Aro, amb punts UCI en joc per als Jocs Olímpics de París 2024

S’espera que mig miler de ciclistes d’una quinzena de nacionalitats participin el 3 i 4 de febrer de 2024 a la tercera edició de VolCAT Platja d'Aro. Coincidint avui amb l’obertura d’inscripcions, la prova va ser presentada el dimecres 18 d'octubre a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, amb la presència de la representant territorial de l’Esport, Anna Julià, el regidor d’esports de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Marc Medina, i el director de la prova, Albert Balcells. Es tractarà de la primera prova a Espanya del calendari internacional, en una cita amb puntuable per als Jocs Olímpics de París de l’estiu de l’any vinent.

La de Platja d’Aro serà també la primera de les cites de les VolCAT Series 2024, i es desenvoluparà en un marc incomparable per a la pràctica de la BTT, amb bosc mediterrani a tocar de les platges i els camins de ronda. Seran dues apassionants etapes en format Cross Country amb sortida i arribada a la localitat, amb una zona de pàdoc i amb tots els serveis per a corredors i acompanyants. En les dues primeres edicions de la VolCAT Platja d’Aro, el municipi s’ha beneficiat de l’arribada i estada dels participants i els seus acompanyants, que durant un cap de setmana gaudeixen dels serveis, la gastronomia i l’oferta comercial i d’oci d’una població reconeguda pel seu compromís amb l’esport.

La primera etapa serà de 42 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell, amb un recorregut força trencacames, amb constants pujades i baixades que propiciaran els atacs dels ciclistes favorits a adjudicar-se la victòria. I la segona jornada afrontarà un circuit d'uns 43 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell, amb més ritme i amb una sobtada pujada a mitja cursa, que posarà a prova la resistència dels participants.

Una de les singularitats de la prova és que és oberta a professionals i també a amateurs en la categoria Open. Tots ells aprofitaran les singularitats del territori de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró i el seu entorn natural per plantejar dues etapes intenses, que puntuaran per separat al rànquing mundial UCI, en categoria internacional C3.

Foto: Francesc Lladó / Ocisport