La Copa Catalana Internacional BTT Biking Point presenta el calendari 2024

09/11/2023
BTT

La Copa Catalana Internacional BTT Biking Point presenta el calendari 2024

La Copa Catalana Internacional BTT Biking Point presenta el seu calendari 2024 en què es presenta, un any més, com un dels circuits internacionals de BTT més antics i de prestigi del món. Milers de corredors d'un gran nombre de nacionalitats i categories han crescut participant al llarg de les més de 20 edicions celebrades de la competició catalana.
 
El campionat internacional de cross country revela el seu calendari per la pròxima temporada, en què totes les curses internacionals amb categoria UCI Hors categorie, C1 o C2. Així doncs, la Copa Catalana BTT comptarà amb 7 seus, que seran les següents:

  • 24-25/2/2024, Banyoles, Girona, categoria HC
  • 16/3/24, Gavà, Barcelona, categoria C2
  • 24/3/24, Corró d’Amunt, Barcelona, categoria C2
  • 6-7/4/24, Santa Susanna, Barcelona, categoria C1 + CRI
  • 26/5/24, Barcelona, categoria C2
  • 15/6/24, Naturland, Andorra, categoria C2
  • 7/7/24, Vall de Boí, Lleida, categoria C2

Com ja és habitual, la catedral del BTT, Banyoles, obre el calendari amb una prova mítica que es considera com la petita Copa del Món, i que serveix com a gran test previ a l'inici del gran calendari internacional i on gran part dels millors equips i corredors del món, no se la perden. El segueix Gavà, una de les darreres seus que s'han incorporat al campionat i que està cridada a consolidar-se com una de les fixes.
 
Corró d’Amunt, una altra de les proves mítiques, de les primeres a ser present al campionat, una localitat que sempre ha viscut el Mountain bike amb intensitat i que tots els corredors sempre hi compten, gràcies a un recorregut increïble. Santa Susanna, una de les proves més apreciades del campionat pel seu recorregut divertit i tècnic i alhora una de les més destacades en participació internacional, la prova és important perquè serà categoria C1 ia més inclou una prova contrarellotge, l'única del calendari. Les proves de la Copa Catalana internacional BTT de Santa Susanna formen part del Bike Show Santa Susanna, que aglutina una sèrie d´activitats i proves de ciclisme al llarg de tot el cap de setmana.
 
La prova següent, després d'una parada d'unes setmanes, és Barcelona, no podia faltar una prova a la capital catalana, cosa que també dóna prestigi al campionat, en aquest cas de categoria C2.
 Al juny, s'hi incorpora la gran novetat del calendari, es viatja a Andorra, en concret a Naturland, l'estació de muntanya d'Andorra que els darrers anys està apostant fort per la bicicleta de muntanya i aquest 2024 incorpora una de les proves de la Copa Catalana Internacional amb una prova C2.
 
L'última prova del calendari serà una clàssica que es caracteritza per la duresa i els espectaculars paratges d'alta muntanya als Pirineus. La Vall de Boí, el 7 de juliol i en categoria C2, serà la gran final del campionat.
 
Per a la classificació general del campionat puntuessin les 6 millors proves del total de 7 més la contrarellotge de Santa Susanna. Així doncs, s'acosta un any 2024 ple de mountain bike de primer nivell, apassionant i ple d'emoció, amb més punts UCI, amb nous circuits, més corredors, i amb un gran seguiment mediàtic com és habitual. 7 curses per gaudir del millor BTT a Catalunya. El proper 30 de novembre s'obriran inscripcions per a la primera prova de Banyoles.