Neix la Copa Catalana de Gravel

28/12/2023
Gravel

Neix la Copa Catalana de Gravel

L’any 2024 serà la primera temporada que tindrà calendari oficial de competicions de la disciplina de gravel. Després dels dos Campionats del Món organitzats per la UCI el 2022 i 2023 s’ha obert la porta a les competicions locals i es van consolidant calendaris competitius als territoris amb més demanda.

Catalunya és un territori amb tradició en la disciplina de gravel, amb proves organitzades des de fa gairebé una dècada, i per això la Federació Catalana de Ciclisme ha volgut impulsar una normativa que reguli diferents aspectes per homogeneïtzar les proves.

Amb aquesta intenció, el 2024 neix la primera edició de la Copa Catalana de Gravel, un calendari que estarà format per quatre proves que puntuaran per un rànquing general, com passa en la resta de disciplines competitives. A més, el 2024 també viurà el primer Campionat de Catalunya de Gravel, una prova única que decidirà els primers campions i campiones de Catalunya de l’especialitat.

La primera de les quatre cites de la Copa Catalana serà el 4 de febrer a Bescanó, amb la disputa de La Bescanonina organitzada pel Club Ciclista Bescanó. La prova tindrà una versió curta de 62 quilòmetres i 770 metres de desnivell i una prova llarga de 108 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell i les inscripcions ja estan obertes.