La Challenge a les Comarques de Tarragona unifica el tarragoní de socials 2024

09/01/2024
Carretera

La Challenge a les Comarques de Tarragona unifica el tarragoní de socials 2024

Aquest 2024, l'inici de la temporada de carretera en el calendari tarragoní es presenta amb novetats. Les tradicionals primeres curses socials de l'any s'aglutinen enguany en la Challenge a les Comarques de Tarragona, que neix de la idea d’aglutinar un seguit de proves del calendari ciclista català a la demarcació de Tarragona i unificar un criteri comú de classificació, tipus organitzatiu i assegurar la participació de corredors/as en totes les proves incloses en la Challenge sense perdre el nom propi de cada una. 
Un total de set curses que serveixen com preparació per la temporada 2024 aportant un nombre important de participants i donant una promoció al territori i poblacions que les acullin. És la primera edició de la Challenge a les Comarques de Tarragona que pretén consolidar més el calendari ciclista de la nostra província.
Les seus d’aquesta primera edició són:
  • 21 de gener 81a. CURSA DEL PERELLÓ (El Perelló – Baix Ebre)
  • 28 de gener 18è. TROFEU JOSEP FLORENCIO (Mont-roig del Camp – Baix Camp) 
  • 4 de febrer 12a.  CURSA SOCIAL  XTV (Valls – Alt Camp)
  • 17 de febrer GRAN PREMI D’HIVERN (El Morell – Tarragonès) 
  • 18 de febrer XIII G.P. SOCIAL  BAIX PENEDÈS    (El Vendrell – Baix Penedès)
  • 24 de febrer  TROFEU VINYOLS DE CICLISME    (Vinyols – Baix Camp)
  • 25 de febrer 6a. CURSA TERRA GARNATXES (Gandesa – Terra Alta)
La coordinació de la Challenge serà responsabilitat de Promoevents Club Esportiu amb la comissió organitzadora, i amb  representants dels clubs organitzadors: el mateix Promoevents Club Esportiu, Secció Ciclista C.B. Valls, Penya Ciclista Baix Penedès, Amics del Ciclisme Vinyols, Club Ciclista El Morell, Club Ciclista Garnatxa Bikers. La cursa es regirà pels reglaments propis d’aquesta, així com els de la Federació Catalana de Ciclisme i RFEC. 
La participació en cada prova serà màxim de 200 corredors a excepció de la primera cursa “El Perelló” que es disputarà en un circuit semi urbà amb puntuació diferent per la general, amb limitació de participants. Els participants en cada cursa tindran els punts per la classificació general i podran descartar els dos pitjors resultats de les set curses, puntuant per la classificació general cinc.
 
Les inscripcions es faran a través de la web de la Federació Catalana de Ciclisme. L’import per dia de competició serà de 18 €, els corredors que optin per aquesta modalitat i les inscripcions són tancades a un màxim de 200 corredors/as, no tenint garantida la participació a més curses de la Challenge. Una altra alternativa serà la inscripció a cinc de les set curses, i per fer aquest tipus d’inscripció hauran de consultar a la web: www.promoevents.org a partir del dimarts 9 de gener, en una acció que garanteix la inscripció a les curses.
Tots els corredors que s’inscriuen per dues curses el mateix cap de setmana i no estan en possessió del corresponent Xip, tindran una bonificació especial i hauran d’abonar l’import del lloguer de Xip d’un dia.
 
Les classificacions masculina i femenina seran per dies de competició,  lliurant els premis del dia a cada categoria que participa. Els premis de la general de Challenge per cursa seran: primer/a de la general, primer d’esprints especials i el primer provincial. La resta de classificacions generals amb el seu corresponent mallot s’imposaran al darrer dia de competició. El reglament particular de la Challenge i tota la informació relativa a la prova es pot consultar a la web  www.promoevents.org o a la Federació Catalana de Ciclisme (tota la informació).

Fotografia: Xevi Planas / FCC