La cita multidisciplina de la Bescanonina iniciarà la Copa Catalana de Gravel

23/01/2024
Gravel - Carretera

La cita multidisciplina de la Bescanonina iniciarà la Copa Catalana de Gravel

El pròxim diumenge 4 de febrer, Bescanó (el Gironès) viurà una completa jornada de ciclisme amb la disputa d'una nova edició de La Bescanonina. L'Escola de Ciclisme de Bescanó torna a impulsar una jornada multidisciplinar en què hi haurà espai per la disputa de proves competitives de carretera, BTT i gravel. La Bescanonina és fidel als orígens, quan un poble s’unia per fer passar un dia inoblidable sobre la bicicleta. Tant si t’agraden els corriols infinits cuidats per la seva gent, si prefereixes gaudir d’un dia de gravel descobrint els racons més amagats de Les Guilleries com si el que t’atrau és la competició i la carretera, la Bescanonina t’espera.

En primer lloc, probablement la gran novetat sigui la disputa de la primera prova de l'estrena de la Copa Catalana de Gravel en el seu format competitiu. Després dels dos Campionats del Món organitzats per la UCI, s’ha obert la porta a les competicions locals i es van consolidant calendaris competitius als territoris amb més demanda. Catalunya és un territori amb tradició en la disciplina de gravel, amb proves organitzades des de fa gairebé una dècada, i per això la Federació Catalana de Ciclisme ha volgut impulsar una normativa que reguli diferents aspectes per homogeneïtzar les proves. Concretament, la primera de les quatre cites de la Copa Catalana serà la de Bescanó, que una versió curta de 62 quilòmetres i 770 metres de desnivell i una prova llarga de 108 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell. Ja estan obertes les inscripcions per la prova competitiva i la no competitiva.

Per la seva banda, La Bescanonina també torna a ser protagonista de l'inici del calendari gironí de carretera de competició amb la disputa de la Social Bescanonina. La prova, que l'any passat va comptar amb un gran èxit de participació i va ser guanyada pel francès Baptiste Cheron, tindrà unrecorregut de 98km i 1010m de desnivell positiu, en què les pujades de les Encies i Les Serres són les principals dificultats muntanyoses de la prova, que preveu un espectacular esprint reduït al bell mig del poble gironí.

Per completar la intensa programació, la cita de Bescanó també tindrà espai per la BTT i per una prova infantil que té les inscripcions obertes a través de la web FCC fins el pròxim dimarts.