Samuel Gaze i Savilia Blunk, dominadors de la VolCAT Platja d'Aro

05/02/2024
BTT

Samuel Gaze i Savilia Blunk, dominadors de la VolCAT Platja d'Aro

Aquest cap de setmana del 3 i 4 de febrer, s'ha viscut un gran cap de setmana de BTT VolCAT Platja d’Aro by SCOTT 2024, que ha reunit a Castell d'Aro a 600 participants repartits entre les categories pro i open en dos dies de competició que inauguraven de temporada de proves per etapes BTT en una cita de categoria internacional UCI C3. En categoria masculina, tot un campió mundial Samuel Gaze (Alpecin Fenix), i en femenina Savilia Blunk (Rockrider Fort Racing Team) van ser els grans dominadors de la prova, enduent-se les dues etapes i la classificació general.

Dissabte es va posar en marxa la prova amb una primera etapa de 40 km i 1.260 m de desnivell positiu de pur mountain bike pels voltants de la zona de Platja d'Aro-Castell d'Aro, el recorregut realitzava quatre ascensos al llarg de l'etapa amb el sostre de la prova a Puig d'Arques. Una jornada amb una meteorologia ideal per a la pràctica de la bicicleta de muntanya, sol i bona temperatura. Els principals favorits en homes com el mateix Gaze, el nord-americà Cole Paton de l'equip Giant bicycles, l'estonià Peeter Pruus o un altre habitual en aquestes proves el bolivià Ever Alejandro Gómez. Tant el neozelandès com Savilia Blunk van complir els pronòstics aconseguint una primera victòria.
 
La segona etapa es presentava amb 42 km i 885 metres de desnivell positiu que els participants havien de fer front amb la càrrega de la jornada d'ahir dissabte. L'etapa també es desenvolupava en gran part, pel famós i preciós massís de les Gavarres, una de les zones més boniques i espectaculars per a la pràctica del mountain bike a la zona de Girona i de les àrees més apreciades pels aficionats locals, que en l'apartat competitiu no van tenir sorpreses, amb la victòria de Gaze i Blunk vestits amb els mallots de líder de la VolCAT Platja d'Aro.
 
Així doncs, els podis finals absoluts han estat completats en categoria masculina per part de Samuel Gaze (Alpecin Fenix), en segon lloc Cole Paton (Giant) i en tercer lloc Thibaut Francois (Canyon CLLCTV), mentre que en categoria femenina, la primera posició l'ocupava Savilia Blunk (Rockrider Fort Racing Team), en segon lloc la júnior Julie Deroo (Team Veloproshop Madewiss by Maxperf) i en tercer lloc Costanza Fasolis (Mentecorpo Cicli Drigani Pro Team). Es tanca així aquesta primera prova de les VolCAT sèries by SCOTT 2024 en espera de la següent cita a Igualada amb la VolCAT Igualada by SCOTT els dies 30 i 31 de març.

Guanyadors VolCat Platja d'Aro 2024:

  • Elit: Samuel Gaze (Alpecin-Deceuninck) i Savilia Blunk (Rockrider Fort Racing Team)
  • Sub23: Thibaut François (Canyon CLLCTV) i Joana Puig (ISB Cyclistwork Factory Team)
  • Júnior: Nicholas Konecny (Bear National Team) i Julie Deroo  (Team Veloproshop Madewiss by Maxperf) 
  • Cadet: Adam Triguero (Vic-ETB)
  • Màster 30: Joan Calderón (Cicles Serrano Race Team) i Marion Valette (Laisac MTB Team)
  • Màster 40: Antonio Olivares (RR Bikers) i Neus Parcerisas (Singletrack)
  • Màster 50: Tomàs Misser (Misser Project) i Valérie Saubère (Couserans Cycliste)
  • Màster 60: José Palomino (Team MAC-Model Animus)
  • Totes les classificacions completes.

Fotografia: Ocisport