Triple presentació del ciclisme català a la seu de la Federació Catalana

14/02/2024
Gravel - BTT

Triple presentació del ciclisme català a la seu de la Federació Catalana

El Velòdrom d’Horta – Miquel Poblet (Barcelona) ha acollit aquest dimecres 14 de febrer una triple presentació d’alt nivell per al ciclisme català i internacional, amb la posada en llarg de la flamant Copa Catalana de Gravel, la Copa Catalana Internacional BTT i la prova de la Copa del Món de Gravel (UCI Gravel World Series) que es disputarà a Girona dins el marc de la Sea Otter Europe.

La presentació s’ha fet a la Sala Narcís Masferrer del Velòdrom Municipal d’Horta - Miquel Poblet i ha comptat amb la presència de Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme; Albert Balcells, director general d’Ocisport, Josep March, delegat territorial d’Esports a Barcelona i Joan Calvera, coordinador de la comissió de gravel de la FCC.

Primera edició de la Copa Catalana de Gravel

Catalunya estrena aquest 2024 el primer calendari competitiu de gravel amb una Copa Catalana de Gravel que tindrà tres competicions i disputarà el Campionat de Catalunya el 27 d’abril a Prats de Lluçanès. Joan Calvera, coordinador de la comissió de gravel de la FCC, s’ha mostrat satisfet amb l’acollida i amb la feina feta des de la Federació: "Som pioners en el món del gravel. Actualment no hi ha normativa UCI de gravel i hem creat una normativa pròpia que és la primera a Espanya i una de les primeres a tot Europa".

La Copa Catalana es va posar el marxa el passat 4 de febrer a la Bescanonina i va comptar amb 160 inscrits a la prova competitiva: "Ens vam trobar en la necessitat de crear un calendari competitiu. La massa de gravel a Catalunya és prou potent per tenir competició", ha assegurat Calvera. El president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, també ha valorat positivament la rebuda que ha tingut: "Amb la Copa Catalana de Gravel comencem un nou camí i estem molt contents amb l’acollida que està tenint. La primera prova a Bescanó va tenir una gran participació i un recorregut dur i molt atractiu. Estem satisfets i molt engrescats amb el Campionat de Catalunya del 27 d’abril"

Copa del Món de Gravel a Girona

Aquest 2024, el gravel també s’estrena a Catalunya en la seva modalitat d’alt nivell amb una prova del circuit d’UCI World Series, el primer nivell internacional, que es disputarà a Girona dins el marc de Sea Otter Europe. Albert Balcells, director general d’Ocisport, ha explicat aquesta nova aposta: "Desprès d’uns anys per apostar pel Gravel amb diverses curses populars, era el moment de donar el pas i portar a terme una prova de primer nivell competitiu internacional com serà la UCI Girona Gravel World Series de Sea Otter Europe del dia 21 de setembre".

Tot a punt per a la Copa Catalana BTT Internacional

També s’ha presentat aquest dimecres 14 de febrer el calendari de la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point, que comptarà amb set proves de categoria UCI i es segueix consolidant com un dels circuits internacionals de BTT més antics i de prestigi del món: "La Copa Catalana Internacional BTT Biking Point fa 22 anys que es celebra, i és el segon campionat del món en repartir més punts UCI. Per nosaltres és un orgull seguir treballant per fer aquest campionat cada cop més gran, amb més prestigi i amb millor participació", ha valorat Albert Balcells.

La Copa Catalana Internacional BTT Biking Point arrencarà el proper 24 i 25 de febrer a Banyoles amb una prova de categoria Hors Categorie que comptarà amb la campiona del món Pauline Ferrand-Prévot i algunes de les grans estrelles internacionals de l’especialitat. Després de Banyoles, el calendari també farà parada a Gavà, Corró d’Amunt, Santa Susanna, Barcelona, Andorra i Vall de Boí.