La Santa Vall ofereix tres dies de gravel del primer nivell

14/02/2024
Gravel

La Santa Vall ofereix tres dies de gravel del primer nivell

Sant Gregori, a cinc minuts de la ciutat de Girona, congregarà aquest cap de setmana a moltes de les estrelles del panorama internacional del gravel. La Santa Vall, un repte per etapes que es disputarà els dies 16, 17 i 18 de febrer inaugurarà amb ambició calendari del circuit internacional de gravel de les Gravel Earth Series. L'ambiciós projecte de Klassmark arriba a la segona edició com el circuit internacional gravel, que compta amb 20 esdeveniments en 13 països que promouen el respecte pel medi ambient, la connexió amb la natura i l'intercanvi de vivències entre tota la comunitat.

Entre ells, una Santa Vall renovada i transformada en un repte per etapes. Del divendres 16 al diumenge 18 de febrer, totes les mirades es dirigiran a Sant Gregori, on hi acudirà gran part de les estrelles mundials d'aquest esport com són els actuals campions del circuit, l'italià Mattia de Marchi i la britànica Annabel Fischer, si bé la prova és oberta a tots els tipus de participants per gaudir de l'exèriència del gravel.

La festa arrencarà el divendres 16 de febrer a partir de les 16:00 h amb un pròleg de 6,3 quilòmetres amb 362 metres de desnivell positiu, concretament la distància que separa Sant Gregori de Sant Grau, un dels cims mítics de la zona. La segona etapa, la del dissabte 17 de febrer, té una longitud de 72,6 quilòmetres amb 830 metres de desnivell positiu. Diumenge 18 de febrer dictarà sentència amb una jornada lineal de 116 quilòmetres amb 1542 metres de desnivell positiu. L'etapa més llarga de la Santa Vall cobrarà vida a partir de les 8.30 h, moment en què les dones donaran els primers pedals. Una hora més tard serà el torn dels homes. La glòria espera a l'arribada de Sant Gregori.

Fotografia: ©Gravel Earth Series | ©Santa Vall