Koretzky i Férrand-Prevot es coronen reis de Banyoles

25/02/2024
BTT

Koretzky i Férrand-Prevot es coronen reis de Banyoles

Com es podia esperar, l'inici de la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point d'aquesta temporada 2024 no ha decebut. Banyoles posava un any més la primera pedra amb la prova de Shimano Super Massi Cup, consolidada com a prova internacional UCI Hors Categorie. L'ampli elenc d'estrelles, tant en femení com en masculí, han donat un espectacle increïble de bicicleta de muntanya de nivell de Copa del Món davant de milers d'aficionats que any rere any es troben a la que ja és considerada la catedral del mountain bike.

Dos noms de primer nivell internacional com són el francès Victor Koretzky (Specialized Factory Racing), que s'ha alçat amb la victòria per cinquena vegada en la seva trajectòria a Banyoles, i la vigent campiona mundial Pauline Férrand-Prevot (Ineos Grenadiers) han estat els noms propis amb les seves victòries absolutes.

Ferrand-Prevot no dóna cap opció a Banyoles
La cicilsta francesa de l'Ineos Grenadiers, Pauline Ferrand-Prevot, ha atacat des de la primera volta aconseguint separar-se del grup i arribant a meta en solitari amb un temps de 1h23:18. Jolanda Neff (Trek Factory Racing Team), ha aconseguit la segona posició amb 1h24:21. La suïssa mantenia un lleuger avantatge sobre el grup perseguidor i aconseguia conservar-lo fins a la meta. Savilia Blunk (Decathlon Ford Racing Team), demostrant un excel·lent estat de forma a l'inici d'aquesta temporada, liderava el grup que competia pel tercer lloc, però finalment també creuava la línia de meta en solitari aturant el crono a 1h24:43.

Koretzky guanya en una graella amb nivell de Copa del Món
Per la seva banda, Victor Koretzky ha aconseguit la cinquena victòria a Banyoles, convertint-se en el biker amb més victòries a la història de la Shimano Super Cup Massi de Banyoles. Koretzky atacava quan encara quedava molt per a meta en un moviment que semblava suïcida amb la situació de carrera que hi havia, aconseguint entrar en solitari amb un temps de 1h25:59. Després d'ell, es desencadenava la celebració francesa amb Jordan Sarrou i Titouan Carod al segon i tercer lloc, respectivament, encara que competint sense romandre junts en gairebé cap moment. Vlad Dascalu se situava a la quarta posició, mentre que Luca Schwarzbauer completava el podi.

La jornada final havia començat amb les sortides masculines Cadet i Màsters 50/60, els encarregats d'obrir el circuit a la segona jornada de Banyoles. Les victòries cadet eren per a noms internacionals com Noa Filippi (Gordes Velo Evasion) i Jeanne Duterne (Team VTT Fun Club), destacant-hi el segon lloc del català Borja Carvacho (Irontech-Mendiz-Ambisist) en masculí i tercer lloc d'Abril Roma (Proride-Jufré Team) en categoria femenina. Posicions de gran mèrit en una cita de participació de Copa del Món com el 7è lloc en categoria sub23 de la catalana Marta Cano (Primaflor Mondraker), que fa un any s'alçava amb la victòria en categoria júnior.

I és que la gran festa del mountain bike a Banyoles 2024 ja s'havia iniciat de la millor manera a la primera jornada de dissabte. El dia ha començat a primera hora amb les proves infantils de la Super Cup Youth, i 'ambient cada cop anava creixent durant el matí, amb les curses de màster 30/40. Les categories màsters també han vist aquest cap de setmana les victòries de noms llegendaris del BTT català com Pau Egeda (ProTour BCN) en màster 40 i Tomi Misser (Misser Project) en màster 50.

El migdia de dissabte va arribar la prova sub23 masculina, amb grans estrelles i campions nacionals en categories inferiors es van batre en una prova espectacular. La cursa es va decidir a l'esprint, amb victòria de Jarne Vandersteen (Now Cycling Team). A la tarda es donava la sortida al plat fort del dia, amb les UCI Junior Series masculina, amb molts dels que aviat veurem a les sortides de les Copes del Món elit. L'actual campió del món júnior de carretera i XCO, Albert Philipsen (Trek Factory Racing - Pirello) va sorprendre als seus rivals atacant a la primera volta, aconseguint un marge de més d'un minut durant tota la cursa, arribant a meta en solitari 
 
Pròxima parada: Santa Susanna UCI C1
El cap de setmana 6-7 d'abril es disputarà la tercera cita de la Shimano Super Cup Massi i la segona de la Copa Catalana Biking Point Internacional a Santa Susanna.

Copa Catalana BTT Internacional Banyoles 2024:

  • Elit: Victor Koretzky (Specialized Factory Racing) i Pauline Férrand-Prevot (Ineos Grenadiers)
  • Sub23: Jarne Vandersteen (Now Cycling Team) i Kira Böhm (Cube Factory Racing)
  • Júnior: Albert Philipsen (Trek Factory Racing-Pirelli) i Marusa Tereza Serkezi (Slovenia)
  • Cadet: Noa Filippi (Gordes Velo Evasion) i Jeanne Duterne (Team VTT Fun Club)
  • Màster 30: Marc Colom (Giant MTB Pro Team) i Marion Valette-Salobert (Laissac MTB)
  • Màster 40: Pau Egeda (ProTour BCN) i Neus Parcerisas (Singletrack)
  • Màster 50: Tomi Misser (Misser Project) i Mònica Geremias (Blanda Espartans)
  • Màster 60: Frédéric Garcia (Team Vcmapv)
  • Totes les classificacions completes.

Fotografies: Ocisport