Eloi Palau i Alba Riera s’imposen a l’arribada de la Copa Osona al Lluçanès

26/02/2024
Trial

Eloi Palau i Alba Riera s’imposen a l’arribada de la Copa Osona al Lluçanès

Eloi Palau i Alba Riera han fet bons els pronòstics i han obtingut la victòria a la segona prova de la Copa Osona 2024 que s’ha celebrat aquest diumenge 25 de febrer a Olost, a terres lluçaneses. La competició ha tingut lloc en un entorn privilegiat situat a la zona de Santa Creu del Jutglar -que pertany al municipi d’Olost sobre un terreny natural que ha exigit el màxim dels esportistes al disputar-se en zones llargues, exigents a nivell tècnic i amb molt desnivell. Tot i alguns moments de vent, la jornada ha comptat amb unes condicions meteorològiques favorables i ha suposat una bona primera experiència al Lluçanès a tots els nivells, que des de l’organització s’espera poder repetir.

El rider de Viladrau Eloi Palau ha sigut el dominador de la categoria elit masculina, que s’estrenava en aquesta prova. El campió del món 2022 tornava a la competició després de l’operació de clavícula que va patir l’any passat i ha demostrat que està en bona forma, fent una actuació de menys a més que li ha permès fer una segona volta pràcticament impecable i sumant un total de 460 punts. Per darrere seu s’ha situat un competitiu Martí Riera (420 punts), que ha superat per només 10 punts a Sergi Llongueras, amb qui ha mantingut un interessant frec a frec en el transcurs de les dues voltes. Un altre dels noms destacats de la prova, el mundialista Domènec Lladó, s’ha hagut de conformar amb la quarta posició (380 punts).

En la categoria femenina, s’ha repetit la tònica de la primera cursa disputada a Taradell, amb triomf per la vigatana Alba Riera (420 punts) després de fer una actuació molt regular, que li ha permès superar a la seva principal rival, Laia Esquís, que s’ha quedat amb 390 punts. El tercer graó del podi ha estat per a Andrea Pérez (340 punts), que va ser cinquena a la prova inaugural de Taradell. Els vencedors de la resta de categories convocades han estat Quim París (R1), Jordi Padrós (R2), Jan Valverde (R3), David Lopez (Aleví), Marc Muñoz (Principiant), Roc Casals (Open Blau), Adrià Gonzalez (Open Blanc), Arnau Picanyol (Open Negre) i Marc Vila (Màster 1). Les categories Pre-benjamí i s’han disputat com a proves participatives amb més de vint participants.

La 25a edició de la Copa Osona tornarà a l’acció el dia 10 de març a Sant Julià de Vilatorta en una prova només per als més joves (hi estaran convocades les categories Pre-Benjamí, Benjamí, Principiant, Aleví i Opens), mentre que la resta categories hauran d’esperar a la quarta competició de la temporada que està prevista pel dia 24 de març a Folgueroles.