La selecció catalana tanca el Campionat d’Espanya de Pista com a millor equip elit/sub23

26/02/2024
Federació

El Velòdrom de Galapagar (Madrid), ha acollit del 23 al 25 de febrer el Campionat d’Espanya de Pista per a les categories elit/sub23 i paraciclisme. La selecció catalana es va desplaçar a la cita amb una quinzena de corredors i ha tancat el cap de setmana com a millor equip del medaller elit/sub23 amb cinc ors, una plata i dos bronzes. A més, la delegació catalana també ha sumat deu medalles en categories de paraciclisme, amb quatre ors, quatre plates i dos bronzes.

Helena Casas ha estat el gran nom propi del cap de setmana tornant a revalidar el triplet de velocitat amb els ors en les proves de velocitat individual, 500 metres i keirin. La velocista del Génesis s’ha tornat a erigir com la gran dominadora estatal revalidant els tres títols que havia aconseguit el 2023 i elevant la xifra del seu domini fins als 41 títols estatals: 14 en velocitat individual, 10 en 500 metres, 12 en keirin i 5 en velocitat per equips, segons el palmarès registrat a l’arxiu de Track Piste.

Un altre dels catalans que ha tingut un cap de setmana destacat al Velòdrom de Galapagar ha estat Erik Martorell. Després de començar l’any disputant el Campionat d’Europa, el fondista català ha mostrat un gran nivell de forma aconseguint el títol estatal d’eliminació, en una prova en la qual va superar al valencià José Segura i al balear Joan Martí Bennassar. Martorell, a més, també va sumar una medalla de plata a la prova de puntuació, en la qual es va veure superat per Jaime Romero, i va participar a la prova de persecució per equips en la qual va aconseguir el bronze juntament amb Tomàs Deosdat, Ivan Viladrich i Jaume Villar.

També en una prova per equips, en aquest cas la velocitat per equips individual, la selecció catalana va sumar un nou títol estatal de la mà d’Itmar Esteban, Gerard García i Manel Usach, que aconseguien el 10è títol històric de Catalunya en aquesta disciplina. El medaller de la selecció el va completar la medalla de bronze aconseguida per la badalonina Laura Rodríguez a la prova de puntuació i també van aconseguir pujar al podi la catalana Mireia Benito, que va ser subcampiona d’Espanya en persecució individual competint amb el seu equip comercial AG Insurance, i el Mont-Roig Track Team, que va ser tercer a la prova de velocitat per equips guanyada per la selecció catalana.

El cap de setmana del Campionat d’Espanya de Pista també va servir per viure les proves de les categories de paraciclisme, que van deixar grans resultats per al ciclisme català. Clàudia Grau va aconseguir el pòquer estatal en la categoria WC3, proclamant-se campiona d’Espanya de persecució individual, 500 metres, òmnium i scratch. També va pujar quatre vegades al podi Juanjo Méndez, en el seu cas amb quatre subcampionats de la categoria MC1 en persecució individual, òmnium, scratch i quilòmetre, tots ells per darrera del múltiple campió del món Ricardo Ten. Jaume Morales, amb una medalla de bronze en persecució individual MC3, i Joan del Río, amb un bronze en scratch MC3, també van aconseguir assaborir el podi madrileny.