La Copa Osona viu un trial marcat pel fang a Sant Julià de Vilatorta

10/03/2024
Trial

La Copa Osona viu un trial marcat pel fang a Sant Julià de Vilatorta

La Copa Osona de Trial 2024 ha disputat aquest diumenge 10 de març la tercera prova del calendari a Sant Julià de Vilatorta, en una competició que ha estat marcada pel fang en els compassos inicials. La pluja abundant caiguda durant la jornada de dissabte ha provocat que els primers passos per les zones fossin més relliscosos de l’habitual però sense suposar més problemes per als participants. A mesura que avançava el matí el terreny s’ha anat eixugant i la competició ha acabat celebrant-se en unes condicions òptimes.

Més de 80 riders s’han donat cita en una prova oberta només als i les esportistes més joves, que han donat dues voltes a un circuit format per cinc zones sobre una superfície d’herba i amb obstacles naturals de pedra del Parc de l’Albareda, un idíl·lic paratge situat entre l’ermita de Sant Roc i el pavelló esportiu municipal de Sant Julià.

En Alevins, el guanyador ha sigut Enric Nin (360 punts), amb només 10 punts d’avantatge sobre el segon classificat, Roc Arroyo (350 punts) i 30 sobre el tercer i actual líder provisional de la categoria, David López (330 punts). La igualtat també ha presidit la competició de Principiants on Nil Busquets (380 punts) ha pogut imposar-se per primera vegada aquesta temporada superant al dominador de les dues proves anteriors, Marc Muñoz (360 punts) i amb Neyzan Sánchez (350 punts) ocupant la tercera posició del podi.

A Open Blanc ha seguit el duel entre els dos primers classificats de la general, que aquesta vegada s’ha decantat a favor de Pau Roma (360 punts), que ha superat a Adrià González (330 punts) i Ignasi Codina (320 punts). També hi ha hagut un nou guanyador a la categoria Open Blau, on s’ha imposat un regular Manuel Comin (240 punts), per davant de Roc Casals (230 punts) i Ger Hosta (210 punts). En Open Negre, el millor ha sigut Marc Tarrés (350 punts), que s’ha imposat amb un còmode avantatge sobre Arnau Picanyol (260 punts) i Sira Parramon (240 punts). Com és habitual, les categories Pre-benjamí i Benjamí s’han disputat com a proves participatives,

La Copa Osona 2024 tornarà a l’acció el diumenge 24 de març al municipi de Folgueroles amb la disputa de la quarta prova de la temporada, on es recuperarà la participació de les categories Elit masculí, Elit femení, Màster, R1, R2 i R3.