La Klassika d’Olot, tercera cita de les Grans Clàssiques

19/03/2024

El calendari de Grans Clàssiques - 8è Trofeu Joan Casadevall continuarà aquest diumenge 24 de març amb la disputa de la Klassika d’Olot – Trofeu Festes del Tura, que enguany celebra la seva 70a edició. La prova, que tradicionalment coincidia amb les Festes del Tura, el mes de setembre, i en les últimes edicions s’ha mogut en el calendari, està organitzada pel Club Ciclista Infantil Olot, una de les escoles de referència a Catalunya.

La carrera manté el mateix recorregut que el 2023 va donar la victòria al rus Egor Igoshev, amb 140 quilòmetres i sortida i arribada a la plaça Clarà d’Olot. Els corredors sortiran direcció La Canya, Sant Joan les Fonts i Castellfollit de la Roca per després afrontar un circuit de 14 quilòmetres per Montagut, Tortellà, Argelaguer i Sant Jaume de Llierca pel qual s’hi realitzaran 8 voltes abans de tornar a emprendre direcció a Olot.

La Klassika d’Olot arriba en el primer tram de calendari de Grans Clàssiques, que es van inaugurar el 2 i 3 de març a Sabadell, amb la disputa del 53è Trofeu Joan Escolà i del 94è Campionat de Sabadell. Totes dues proves van portar el segell d'Ivan Smirnov, el ciclista rus de la Penya Ciclista Baix Ebre que va aconseguir el doblet. Així doncs, Olot acollirà la tercera prova del principal calendari elit/sub23 de Catalunya.