Els riders elit tornen a la competició a la prova més antiga de la Copa Osona

21/03/2024
Trial

Els riders elit tornen a la competició a la prova més antiga de la Copa Osona

La Copa Osona de Trial torna a l’acció aquest diumenge, 24 de març, per disputar la quarta i penúltima prova del certamen i ho fa en una ubicació molt especial. Folgueroles és l’únic municipi que ha acollit les 25 edicions disputades fins ara de forma ininterrompuda, convertint-se d’aquesta manera en la prova més antiga de la Copa Osona. De fet, l’idil·li amb l’esport del trial va més enllà ja que la població folguerolenca havia sigut escenari entre els anys 1995 i 1999 de competicions destacades d’àmbit autonòmic i estatal com el Campionat de Catalunya i el Campionat d’Espanya.

La prova de diumenge tindrà lloc a l’entorn de l’Ermita de la Damunt i el bosc de Can Clotet i, com és habitual, es disputarà sobre zones cent per cent naturals. Després de la cita de Sant Julià de Vilatorta oberta només per als esportistes més petits i petites, es recuperarà la participació de totes les categories convocades a la Copa Osona, amb uns 140 participants inscrits.

En categoria elit masculí, el principal candidat a la victòria serà l’excampió del Món Eloi Palau, líder actual de la Copa Osona després de demostrar el seu bon estat de forma a la prova d’Olost. El rider viladrauenc tindrà com a competència al vigatà Martí Riera, que a l’anterior competició ja el va secundar al podi, i a altres esportistes joves que intentaran complicar les coses als primers classificats com ara Martí Yélamos, Victor Pérez, Marc Salom o Pau Terradas. La també mundialista Alba Riera surt com a favorita a la categoria elit femení després d’haver acumulat dues victòries en les dues proves anterior, sense oblidar a Laia Esquís, que s’ha fet amb la segona posició en ambdues proves. També seran presents en aquesta quarta prova Andrea Pérez, Mònica Castellà, Yun Vilajosana i Núria Costa.

S’espera una interessant jornada de trial a la resta de categories, on Guillem Montoya (R1), Lluc Roa (R2), Ivan Monrós (R3), David López (Aleví), Marc Muñoz (Principiant), Roc Casals (Open Blau), Adrià González (Open Blanc) i Marc Terrés (Open Negre) arriben a Folgueroles com a líders provisionals. Com és habitual, les categories de Pre-benjamí i Benjamí es disputaran com a proves participatives, sense classificació final. Després de la cita de Folgueroles, ja només mancarà per disputar-se la última prova de la 25a edició de la Copa Osona: el Gran Premi Ciutat de Vic, competició amb categoria internacional UCI C1 que tindrà lloc el dia 28 d’abril al circuit del Mas de Bigues amb totes les categories convocades.