Eloi Palau i Alba Riera repeteixen victòria a Folgueroles

25/03/2024
Trial

Eloi Palau i Alba Riera repeteixen victòria a Folgueroles

Els esportistes osonencs Eloi Palau i Alba Riera no han donat opcions als seus rivals i s’han imposat amb autoritat a la quarta prova de la Copa Osona 2024, que s’ha celebrat aquest diumenge 24 de març a Folgueroles. La competició folguerolenca -la més antiga del certamen amb 25 edicions organitzades de forma ininterrompuda- s’ha disputat a l’entorn de l’Ermita de la Damunt i el bosc de Can Clotet en unes zones cent per cent naturals, renovades respecte a anteriors edicions i que han exigit al màxim als esportistes pel seu nivell tècnic i la seva llargada.

El rider de Viladrau Eloi Palau ha dominat la competició elit masculí de principi a fi amb una segona volta pràcticament impecable que li ha servit per sumar un total de 400 punts, confirmant així el seu bon inici de temporada després d’un 2023 complicat a nivell de lesions. La segona posició del podi ha sigut per a Martí Riera (260 punts), amb una actuació que ha anat de menys a més, i la tercera per al jove Victor Pérez (180 punts). Aquests resultats permeten a Palau confirmar la primera plaça a la general de la Copa Osona, amb dues victòries en les dues proves disputades.

Qui és encara més líder de la provisional és Alba Riera a la categoria elit femení, després d’una actuació brillant a Folgueroles que li ha permès sumar el tercer triomf consecutiu. La rider vigatana ha clavat la puntuació en les dues voltes per sumar un total de 340 punts, amb un avantatge destacat sobre la segona classificada i principal rival en la Copa Osona, Laia Esquís (250 punts). La tercera posició del podi s’ha decidit per la mínima a favor d’Andrea Pérez, després d’empatar a 210 punts amb Yun Vilajosana.

La prova de Folgueroles ha comptat amb un 140 participants inscrits que han gaudit d’una bona jornada de trial. Els guanyadors de la resta de categories convocades han estat Evgeny Semenov (Màster 1), Quim París (R1), Cels Juncà (R2), Nil Hosta (R3), Enric Llin (Aleví), Nil Busquets (Principiant), Roc Casals (Open Blau), Adrià Gonzalez (Open Blanc) i Marc Tarrés (Open Negre). Les categories de Pre-benjamí i Benjamí s’han disputat com a proves participatives, amb una vintena de nens i nenes participants.

La 25a edició de la Copa Osona es tancarà el pròxim 28 d’abril amb la disputa del Gran Premi Ciutat de Vic, competició amb categoria internacional UCI C1 que al circuit del Mas de Bigues, de nou amb totes les categories convocades.