Quatre títols i dotze medalles per la selecció catalana al Campionat d’Espanya Pista Júnior i Cadet 2024

31/03/2024
Federació

En aquestes jornades de Setmana Santa, en quatre jornades d’intensa activitat entre el dijous 28 i el diumenge de 31 de març, la selecció catalana ha disputat el Campionat d’Espanya de Pista Júnior i Cadet amb una nombrosa representació vint-i-dos ciclistes repartits entre les dues categories. El velòdrom madrileny de Galapagar ha viscut unes jornades marcades per la pluja, que ha obligat a deixar alguns títols sense disputar, i on l’equip català ha sortit reforçat amb un total de dotze medalles, quatre d’elles d'or.

Així doncs, la selecció catalana ha sumat un total de quatre títols de Campionat d’Espanya amb títols cadets de velocitat per equips, velocitat individual i 500m per part de Lucas Strahodinsky i de scratch, amb victòria d’Adriana Vargas. Un grans resultats completats amb tres medalles de plata (velocitat per equips i persecució per equips cadet femení i subcampionat d’eliminació cadet d’Adriana Vargas) i cinc de bronze (velocitat per equips i persecució per equips júnior masculina, velocitat individual júnior d’Irune Sánchez i cadet de Noa Moreno, els 500m d’Alan Arilla).

Una estrena amb rècord
La competició es posava en marxa la tarda del dijous amb una sessió de tarda que tenia programades les classificatòries per a les proves de velocitat i scratch, que van tenir una primera gran notícia per a la delegació catalana: el cadet Lucas Strahodinsky va marcar el millor temps en els 200m, amb un registre de 0:11’157” que suposava un oficiós rècord d’Espanya de la seva categoria. L’endemà, el ciclista del Team Torrent va fer valer aquest gran moment per arribar fins a la final i endur-se el títol de campió d’Espanya de velocitat, superant a la final al madrileny Álvaro de Pablo. En les mateixes proves de velocitat, la selecció catalana aconseguia dues medalles més gràcies als bronzes de Irune Sánchez en la prova júnior femenina i de Noa Moreno en la cadet, mentre que Marcel Martínez es quedava a les portes del bronze júnior.

El segon títol se la selecció catalana en la jornada de divendres arribava també en categoria cadet, en una final de scratch que es va resoldre amb victòria d’Adriana Vargas, després d’una gran cursa de l’equip català també representat per Naia Torrent i Marina Fernández. En aquesta prova, Eric Trillo era 8è a la prova cadet masculina, Aixa Catalán 9a i Ainara Inarejos 17a a la júnior femenina. ​La de divendres també era la jornada de la persecució individual, en què la selecció catalana va viure la 6a posició d’Adrià Garmendia i 10a de Martí Gozalbo en categoria júnior, 5è lloc d’Ainara Inarejos en la categoria júnior femenina, 9a posició de Roc Escobar i 12a d’Eric Trillo, 10a de Candela Pérez i 12a de Marina Fernández en categoria cadet

Per tancar la jornada, Lucas Strahodinsky demostrava el seu domini en les proves de velocitat amb la consecució d’un nou títol de campió d’Espanya en la prova dels 500m, on marcava el millor temps per aconseguir l’or mentre que el bronze era per al català Alan Arilla, campió de la Copa d’Espanya de velocitat de la categoria unes setmanes abans. Seguint amb les categories cadet, Noa Moreno era 5a, Adriana Vargas 9a i Ingrid Esteban, 15a, Irune Sánchez era 5a en la categoria júnior femenina i 8a Aixa Catalán, Ivan Rovira també era 5è en el quilòmetre júnior masculí, i Albert Casals 11è.

Cinc medalles per equips
En la jornada de dissabte tenien un important protagonisme les proves per equips, on la selecció catalana va poder demostrar el seu treball col·lectiu. En quant a resultats, en va destacar per descomptat la victòria en el Campionat d’Espanya cadet de velocitat per equips masculí, amb un equip format pel campió de velocitat individual Lucas Strahodinsky, el campió de la Copa d’Espanya Alan Arilla, Víctor García i David Belmonte, que va participar a la final, i que van revalidar el millor temps matinal a la classificatòria. Per la seva banda, l'equip de persecució per equips cadet, que van formar Lucas Strahodinsky, Eric Trillo, Roc Escobar i Alan Arilla, van signar el 5è millor temps.

Era el primer d'una gran jornada per als cadets catalans, que també vivien  el subcampionat de velocitat per equips femení cadet, amb l’equip format per Adriana Vargas, Ingrid Esteban i Noa Moreno, que en la matinal havien marcat el millor temps classificatori però van caure a la final davant l’equip valencià, que també dominaria la persecució. Així doncs, l'equip català també va aconseguir el subcampionat de persecució per equips cadet, amb l’equip format per Adriana Vargas, Naia Torrent, Candela Pérez i Marina Fernández, que van marcar el segon millor temps a la classificació i es van enfrontar a la final a l’equip valencià

En la jornada de tarda, també hi van destacar el bronze en la velocitat per equips júnior masculina, amb Marcel Martínez, Iván Rovira, Hugo Vicente i Ferran Marcè, que superaven en la lluita per la tercera posicio a l’equip valencià, mentre que l’equip femení júnior amb Ainara Inarejos, Irune Sánchez i Aixa Catalán es quedava amb el quart millor temps. L'altra medalla seria un nou bronze en la persecució per equips júnior, amb Adrià Garmendia, Martí Gozalbo, Ferran Marcè i Hugo Vicente, que marcaven el tercer millor temps només superats pels equips valencià i basc

Una prolífica jornada que es va tancar amb el subcampionat d’eliminació cadet per a Adriana Vargas, en una prova en què també hi va destacar el 4t lloc de Naia Torrent i l’11è de Marina Fernández, mentre que la resta de proves d’eliminació no es podien disputar a causa de la pluja. I amb aquests resultats s’ha donat per finalitzat aquest Campionat d’Espanya, ja que la jornada final de diumenge, en què s’havien de disputar les finals de keirin i puntuació, ha estat suspès a causa de les impracticables condicions del velòdrom per les condicions de pluja. Finalment, han estat tres dies de competició que han deixat un gran sabor de boca a l'equip català júnior i cadet que s'ha desplaçat a Madrid.