El calendari català de cicloturisme continua a La Barroca

31/03/2024
Cicloturisme

El calendari català de cicloturisme continua a La Barroca

El cicloturisme català va arrencar la temporada el 17 de març a la Gran Fondo Calella i tres setmanes més tard arribarà la segona cita de l’any: la Marxa Ciclista La Barroca. Es disputarà el diumenge 7 d’abril sota l’organització de l’Associació Ciclista Girona i serà el segon any que es disputarà amb aquest nom, després d’una estrena el 2022 com a Sant Gregori Pure Training.

La Barroca és un antic poble format per un conjunt de masies al sud-est de Sant Aniol de Finestres i a cavall entre les valls del Llémena i d’Hostoles, algunes de les quals segueixen habitades. Com a referència de la zona hi trobem l’ermita de Sant Andreu de la Barroca, utilitzada antigament com a parròquia rural.

En aquest entorn tan especial i agradable per a les sortides en bici es disputa la marxa cicloturista, que forma part del XXV Circuit de Llarga Distància i de la XXXIII Xallenge de Mitja Distància, els dos principals calendaris del cicloturisme català. La sortida llarga té un recorregut de 146 quilòmetres que recorren els paisatges de la Vall del Llémena, la Garrotxa i la Selva, amb 2.410 metres de desnivell positiu i passos per Sant Martí Sapresa, el Coll de Nafré, l’Alt de la Barroca o el Turó de Sant Dalmai.

La marxa curta, anomenada La Barroqueta, es reserva un recorregut de 90 quilòmetres i 1.240 metres de desnivell, transcorrent per la mateixa zona i mantenint l’ascens a l’Alt de la Barroca, punt icònic de la carrera amb un últim quilòmetre i mig de terra des d’Amer i el descens cap a Sant Esteve de Llémena. Tot plegat, amb sortida i arribada a Sant Gregori (Gironès) i amb un ambient familiar, divertit i de proximitat.