Marek Rauchfuss i Karla Löffelman conquisten la VolCAT Igualada by SCOTT 2024

31/03/2024

Centenars de ciclistes de totes les procedències s'han donat cita el 30 i 31 de març a Igualada (Anoia) per al 20è aniversari de la VolCAT Igualada by SCOTT, prova mítica per etapes. El dissabte es va donar el tret de sortida a la primera etapa amb uns 600 participants de totes les categories. El recorregut transcorria per alguns dels senders més bonics i espectaculars de la zona i els corredors tenien per davant més de 60 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu.

En categoria elit masculina va ser Marek Rauchfuss (CESKA Sporitelna – Accolade) qui es va endur la victòria després de disputar-se l'esprint amb Hugo Drechou (Groove Gravel), amb un temps de 2h34:36. Diego Arias (Berria – Polimedical MTB Racing Team) va aconseguir la tercera posició a poc més de 10 segons. En categoria elit femení es va imposar Karla Löffelman (CESKA Sporitelna – Accolade), dominant l'etapa en solitari i arribant a la meta amb un temps de 3h07:31. Maia Melissa (GUILHABREU) va aconseguir la segona posició amb 3h12:52 i Cristina Morán (Scott Bikes) va completar el podi aturant el crono en 3h18:14.

En la jornada de diumenge, el fang ha estat un dels protagonistes d'una etapa exigent i tècnica de 39 quilòmetres i 978 metres de desnivell positiu fins creuar la meta. Marek Rauchfuss ha imposat un ritme molt alt des del principi, i només els més forts ha aguantat el seu ritme. A l'esprint, Rauchfuss ha tornat a aconseguir la victòria en una etapa molt disputada amb els dos rivals que l'acompanyarien al podi de la general, Hugo Drechou en segona posició i Diego Arias en tercera posició. En categoria femenina, no hi ha hagut sorpresa i Karla Löffelman ha tornat a liderar la carrera d'inici a fi, entrant a meta en solitari per aconseguir la VolCAT Igualada by SCOTT 2024. Melissa Maia, assolia la segona posició de la segona etapa, i Cristina Morán completava un podi que tenia les mateixes integrants que el podi final de la VolCAT.

La VolCAT Igualada by SCOTT 2024 s'ha tancat amb el clàssic Eliminator, que ha comptat amb els millors bikers de la general. Velocitat, potència i explosivitat al voltant del festival, on Karla Löffelman ha tornat a ser la més forta i Hugo Drechou s'ha endut la victòria. La VolCAT ha acabat tancant dos dies de competició, convivència, diversió, Mountain Bike… i ja està posat el punt de mira en l'edició de 2025.